AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Sindirimi rahatlatmak için kahvaltıda tüketilen besinlere önem vermek lazım. Ceviz ve kuru incirden yapışan reçelde tam bunları karşılar. Kahvaltılık olarak yapılan bu reçel sayesinde mide ve bağırsakların çalışma sistemi daha da kolay olur.
Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin ceviz ve lif bakımından zengin olan inciri buluşturan bu muazzam reçelin tarifini sizler için derledik.
Yarım kilo kuru incir
200 gram ceviz
4 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı limon suyu
4 su bardağı su
İncirleri küp küp doğrayın.
Cevizleri ise doğrama robotuna atın.
Ardından derin bir tencereye incir, ceviz, toz şeker, limon suyu ve suyu koyun.
Karıştırırken ocağın altını kısık ateşte açın.
Ağır ağır pişen reçeli dibinden itibaren karıştırın.
Yaklaşık 40 dakika pişirdiğiniz reçelin altını kapatın.
Soğumaya bıraktığınız reçeli cam kavanozlara boşaltın.
Akabinde kahvaltılarda tüketin.