Tam bir sindirim dostu! Cevizli kuru incirli reçel nasıl yapılır?

Lif kaynağı olan kuru incir cevizle buluştuğunda ortaya inanılmaz bir doğal ilaç çıkar. Uzmanlar ceviz ve kuru inciri kahvaltıda tüketmenin sindirimi kolaylaştırdığını belirtti. Sizler için bizde ceviz ve kuru incirin bir araya geldiği reçel tarifini araştırdık. Peki cevizli kuru incirli reçel nasıl yapılır. İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sindirimi rahatlatmak için kahvaltıda tüketilen besinlere önem vermek lazım. Ceviz ve kuru incirden yapışan reçelde tam bunları karşılar. Kahvaltılık olarak yapılan bu reçel sayesinde mide ve bağırsakların çalışma sistemi daha da kolay olur.

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin ceviz ve lif bakımından zengin olan inciri buluşturan bu muazzam reçelin tarifini sizler için derledik.

PEKİ CEVİZLİ KURU İNCİRLİ REÇEL NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Yarım kilo kuru incir

200 gram ceviz

4 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı limon suyu

4 su bardağı su

YAPILIŞI

İncirleri küp küp doğrayın.

Cevizleri ise doğrama robotuna atın.

Ardından derin bir tencereye incir, ceviz, toz şeker, limon suyu ve suyu koyun.

Karıştırırken ocağın altını kısık ateşte açın.

Ağır ağır pişen reçeli dibinden itibaren karıştırın.

Yaklaşık 40 dakika pişirdiğiniz reçelin altını kapatın.

Soğumaya bıraktığınız reçeli cam kavanozlara boşaltın.

Akabinde kahvaltılarda tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Kış aylarının en güçlü antioksidanı! Kahvaltılık nar reçeli nasıl yapılır?