AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kış ayları demek hastalıklar demek! Havalar iyiden iyiye soğudukça hastalıklara da davetiye çıktı. Ancak uzmanlar bu çorbaların hastalık savar olduğunu söylüyor. Her akşam yapacağınız bir tarifle soğuk havalara karşı direncinizi artırabilirsiniz.
Virüs ve bakterilerin etkilerini azaltan kış çorbaları sayesinde kışı hastalıksız geçirin. Tek yapmanız gereken bu malzemeleri evde hazır tutmak!
Bir tane küçük boy patates
3 tane havuç
Rendelenmiş bir yemek kaşığı zencefil
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kurutulmuş bir yaprak defne
1 diş sarımsak
Bir bardak tavuk suyu
Bir tencerenin içine tüm malzemeleri kesip atın. Akabinde rendeden geçirin. Üzerine tavuk suyu ve 3 su bardağı suyu koyun. Karıştırıp kaynamaya bırakın. Piştikten sonra defne yaprağını koyun. Dilediğiniz baharatları ekleyip 30 dakika pişirdikten sonra servis edin.
Bir yemek kaşığı yeşil mercimek
Bir adet kereviz
Bir adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan ve bir diş sarımsak
Tüm malzemeleri kip kip doğrayın. Akabinde bir tencereye koyup üzerine 4 su bardağı su ilave edin. 20 dakika kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. İstediğiniz baharatları ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Servise hazır!
3 yemek kaşığı ev yoğurdu
2 tatlı kaşığı un
Bir tane yumurta sarısı
2 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber ve nane
Tencereye tereyağını koyun. Erirken üzerine unu ilave edip karıştırın. Sonra yoğurdu ve yumurta sarısını ekleyin. İyice pişirdikten sonra tavuk suyu ilave edin. En son pul biber ve nane koyun karıştırıp kaynatın. 30 dakika sonra ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun...