Tam bir kış sofrası kurmaya hazır olun! Çemenli kuru fasulye tarifi

Kış aylarında sevilerek tüketilen kuru fasulyenin lezzetini ikiye katlayacak olan çemeni denemenizi tavsiye ederiz. İç Anadolu mutfağında sıklıkla kullanılan çemen ve fasulye resmen damakta iz bırakıyor. İşte çemenli kuru fasulye tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kuru fasulye toplumda hemen hemen herkes tarafından sevilen kış yemeklerinden biridir. Güçlü bir karbonhidrat ve glukoz dengeleyici olan kuru fasulyeyi bir de çemenle denemenizi tavsiye ederiz.

Kahvaltıda sos olarak tüketilen çemen ise tam bir antioksidan deposudur. Çemenli kuru fasulye yemeğine bir gün önceden başlamalısınız.

ÇEMENLİ KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

1 su bardağı kuru fasulye

1 adet orta boy soğan

1 adet sivri biber

Bir buçuk yemek kaşığı çemen

2 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz karabiber

YAPILIŞI

Fasulyeleri bir gün önceden ıslayın.

Bir tavaya zeytinyağını koyun.

Üzerine soğanı ve biberi rendeleyin.

Akabinde çemeni ve baharatları koyun.

Yarım çay bardağı su ekleyip karıştırın.

Diğer yandan derin bir tencereye fasulyeleri alın.

İçine etli kemik ekleyin.

Ocağı har ateşte açın.

Yaklaşık 40 dakika sonra tencereye hazırladığınız sosu tencereye ekleyin.

Karıştırıp 20 dakika daha pişirin.

Yemeğiniz servise hazır afiyet şifa olsun!

Tam bir şifa deposu! Kışı hastalıksız atlatan farklı çorba tarifleri