AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kuru fasulye toplumda hemen hemen herkes tarafından sevilen kış yemeklerinden biridir. Güçlü bir karbonhidrat ve glukoz dengeleyici olan kuru fasulyeyi bir de çemenle denemenizi tavsiye ederiz.
Kahvaltıda sos olarak tüketilen çemen ise tam bir antioksidan deposudur. Çemenli kuru fasulye yemeğine bir gün önceden başlamalısınız.
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet orta boy soğan
1 adet sivri biber
Bir buçuk yemek kaşığı çemen
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz karabiber
Fasulyeleri bir gün önceden ıslayın.
Bir tavaya zeytinyağını koyun.
Üzerine soğanı ve biberi rendeleyin.
Akabinde çemeni ve baharatları koyun.
Yarım çay bardağı su ekleyip karıştırın.
Diğer yandan derin bir tencereye fasulyeleri alın.
İçine etli kemik ekleyin.
Ocağı har ateşte açın.
Yaklaşık 40 dakika sonra tencereye hazırladığınız sosu tencereye ekleyin.
Karıştırıp 20 dakika daha pişirin.
Yemeğiniz servise hazır afiyet şifa olsun!