AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Faatimatüzzehra Maslak
Kahvaltı sofralarının en vazgeçilmez lezzetleri olan yumurta ve patatesten oluşan tarifin en basit yapılışını sizler için derledik. Sofralarınızı şenlendiren kalsiyum ve enerji deposu olan yumurtalı patates tarifi sayesinde hem mideniz hem sofralarınız şenlenecek. Bu tarif özellikle hafta sonları sofralarında sıklıkla tercih edilir.
Eski bir lezzet olan yumurtalı patates çırtması tarifi, Anadolu'nun yayla kültüründen hayatımıza geçti. Ara öğün olarak tüketilen bu lezzet şimdilerde kahvaltı sofralarında sıklıkla tercih edilir.
MALZEMELERİ
2 adet patates
2 adet yumurta
Bir çay kaşığı ucu kadar nane, karabiber, pul biber, kimyon
Yarım adet soğan
1 diş sarımsak
Bir yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
YAPILIŞI
Bir tavayı kısık ateşte ocağa koyun içine tereyağını atın.
Tereyağı eridikten sonra içine soğanları küp küp kesip ilave edin.
Ardından bir kasede yumurta ve sütü karıştırın.
Patatesleri de parmak ucu kadar kesin ve tavaya ekleyin.
Kızarmaya başlayan patatesler sonrası yumurta süt karışımına baharat ve tuzları ilave edip üzerine dökün.
Tavanın ağzını bir kapakla kapatın.
5-7 dakika sonra yönünü çevirin.
3-4 dakika sonra servise hazır!
Afiyet şifa olsun...