Tam bir kalsiyum ve enerji deposu! Kahvaltılık yumurtalı patates çırtması nasıl yapılır?

Sabah saatlerinin en verimli zamanları olan kahvaltıda tüketeceğiniz en lezzetli tarifi sizler için derledik. Yumurtalı patates çırtmasıyla parmaklarınızı yemelere doyamayacaksınız. Peki yumurtalı patates çırtması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Faatimatüzzehra Maslak

Kahvaltı sofralarının en vazgeçilmez lezzetleri olan yumurta ve patatesten oluşan tarifin en basit yapılışını sizler için derledik. Sofralarınızı şenlendiren kalsiyum ve enerji deposu olan yumurtalı patates tarifi sayesinde hem mideniz hem sofralarınız şenlenecek. Bu tarif özellikle hafta sonları sofralarında sıklıkla tercih edilir.

Eski bir lezzet olan yumurtalı patates çırtması tarifi, Anadolu'nun yayla kültüründen hayatımıza geçti. Ara öğün olarak tüketilen bu lezzet şimdilerde kahvaltı sofralarında sıklıkla tercih edilir.

YUMURTALI PATATES ÇIRTMASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ

2 adet patates

2 adet yumurta

Bir çay kaşığı ucu kadar nane, karabiber, pul biber, kimyon

Yarım adet soğan

1 diş sarımsak

Bir yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı süt

YAPILIŞI

Bir tavayı kısık ateşte ocağa koyun içine tereyağını atın.

Tereyağı eridikten sonra içine soğanları küp küp kesip ilave edin.

Ardından bir kasede yumurta ve sütü karıştırın.

Patatesleri de parmak ucu kadar kesin ve tavaya ekleyin.

Kızarmaya başlayan patatesler sonrası yumurta süt karışımına baharat ve tuzları ilave edip üzerine dökün.

Tavanın ağzını bir kapakla kapatın.

5-7 dakika sonra yönünü çevirin.

3-4 dakika sonra servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Kahvaltı sofralarının E vitamini deposu! Zeytin reçeli nasıl yapılır?