Tam bir iftar tatlısı: Haşhaşlı revani tarifi! Aşırı kolay ve lezzetli

Haşhaşlı revani tarifi merak ediliyor. Ramazanda iftar menüsüne kolay tatlı tarifi arayanlar haşhaşlı revaniyi tercih ediyor. Şerbetli tatlı olan haşhaşlı revani bu şekilde de tüketiliyor üzerine krem şanti eklenerek de sunulabiliyor. Haşhaşlı revaninin malzemeleri genel olarak mutfaklarda bulunan klasik malzemelerden oluşuyor. İşte iftara en kolay tatlı haşhaşlı revani tarifi ve malzemeleri...

İftara en kolay tatlı arayanlar için haşhaşlı revani mükemmel bir tercih olabilir. Hem lezzetli hem de kolay olan haşhaşlı revani tarif defterinizin yıldızı olabilir.

HAŞHAŞLI REVANİ MALZEMELER

4 adet yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı ayçiçek yağı

Yarım su bardağı irmik

3/4 su bardağı haşhaş tohumu

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım tatlı kaşığı limon suyu

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Üzeri için:

1 poşet krem şanti

3/4 su bardağı soğuk süt

HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ

Haşhaşlı revani tarifi için öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Her tatlıda olduğu gibi bu tatlıda da önce şerbet yapılmalıdır.

Toz şeker ve suyu derin bir tencerede karıştırarak ocağa koyun. Eriyinceye kadar karıştırarak kaynadığında limon suyunu ekleyin. Bir iki dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir köşede bekletin.

Tatlının hamuru için yumurtaları bir kaba alın. Toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Beyazımsı bir renk alana kadar mikser ile karıştırın.

Sırasıyla, ayçiçek yağı ve yoğurt ilave ettiğiniz tatlıyı karıştırmaya devam edin. Haşhaş tohumunu, irmiği ve elenmiş unu katın. Limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozunu ekleyin.

Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kalıbınızı yağlayın ve harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kürdan testinden sonra haşhaşlı tatlıyı fırından çıkarın.

Fırından çıktıktan sonra tatlıyı dilimleyin ve soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.

Krem şantiyi hazırlayın ve biraz dolapta bekletin. Ardından tatlının üzerine krem şanti ile kaplayın. Ardından afiyetle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...