Tam bir fıstık deposu! Evde en pratik kerebiç tatlısı nasıl yapılır?

Mersin'in en meşhur yöresel lezzeti olan kerebiç tatlısını evde yapmanın noktalarını sizler için araştırdık. Pratik tarifiyle fıstık depolu tatlıya doyacaksınız. Peki evde kerebiç tatlısı nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Arap mutfağından Hatay ve Mersin'e geçen yöresel lezzet kabul edilen kerebiç tatlısıyla parmaklarınızı yiyeceksiniz. İçi fıstık dolu bu lezzeti evde yapmak çok kolay.

Kerebiç tatlısıyla zengin bir sunum yapabilirsiniz. Çöven otu köpüğü ve tarçın ile buluştuğunda damaklarda yer dinen kerebiç malzemeleri varsa tatlıyı yapmaya hazırlanabilirsiniz.

EVDE KEREBİÇ TATLISI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER;

2 su bardağı irmik

200 gram tereyağı

4 adet yumurta

4 su bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Alabildiğince un

2 paket kabartma tozu

İç harcı:

Bir su bardağı kaşığı toz şeker

2 su bardağı öğütülmüş fıstık

Tarçın

Köpüğü için:

2 su bardağı çöven otu / Krem şanti

4 su bardağı su

Pudra şekeri

YAPILIŞI;

Bir gün önceden çöven otunu yıkayın su miktarıyla beraber tencereye ilave edin. Bir kere kaynadıktan sonra ağzını kapatıp bekleyin.

Aynı şekilde bir kabın içine tereyağı, irmik ve kabartma tozunu koyup karıştırın.

Akabinde yumurta ve sıvı yağı da ekledikten sonra karıştırma işlemine devam edin.

Pudra şekeri koyup azar azar unu ekleyerek yoğurun.

Hamur kıvamına gelince üzerini örtüp bekleyin.

Ertesi gün öğütülmüş fıstıkların üzerine toz şeker koyun. karıştırın.

Önceki gün yaptığınız hamurdan avuç içi büyüklüğünde kesin yuvarlak yapıp avuç içinizle bastırı.

Tam ortasına toz şekerli fıstıktan bir avuç koyun ve kenarlarını kapatın.

Fırını 180 derece ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt sererek üzerine yaptığınız kerebiçleri dizin.

Yaklaşık 30 dakika pişirin.

Önce gün günden hazırladığınız çöven otunu 1 saat boyunca kaynatıp ocaktan alın. Süzdükten sonra içine pudra şekeri koyun.

Su da koyup blendırla 30 dakika boyunca çırpın.

Kerebiçi fırından çıkartıp bir tabağa koyun. Üzerine çöven karışımı döküp tarçın da serpiştirin.

Afiyet şifa olsun...

Ekonomik ve lezzetli! Evde tavuk tantuni yapmanın en pratik yolu