Tam bir demir kaynağı! Evde kahvaltılık tahinli ekmek nasıl yapılır?

İçeriğindeki güçlü mineraller sayesinde tam bir demir deposu olan tahini bir de kahvaltıda ekmek yaparak deneyin. Muazzam bir lezzete sahip olan tahinli ekmek sizi mutlu bir kahvaltı sofrasına uyandıracak. Peki evde kahvaltılık tahinli ekmek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltıların yanı sıra beş çaylarının da gözdesi olan tahinli ekmek parmak ısırtan cinstendir. Yapılışı oldukça basit olan tahinli ekmek, tam bir demir vitaminidir. Vücudun enerjisini artıran bu ekmek dünyanın en sağlıklı yiyeceğidir.

Börek poğaça yerine kahvaltılarda tüketilmesi gereken bir lezzet olan tahinli ekmeği evde yapmanın en kolay yollarını sizler için değerlendirdik. Çıtır çıtır bir lezzet olan tahinli ekmeği yapmaya hazır mısınız?

EVDE TAHİNLİ EKMEK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı tam buğdaylı un

Yarım çay bardağı ılık süt

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı erimiş tereyağı

1 yemek kaşığı kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı tahin

2 su bardağı doğal şeker

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

İstediğiniz kadar susam

YAPILIŞI

Bir kabın içine maya, şeker ve sütü koyup karıştırın.

5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine unu eleye eleye katın.

Akabinde tereyağı ve zeytinyağını ekleyip kardıktan sonra hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

1 saat oda sıcaklığında dinlendirirken o sırada başka bir kaba tahin, çekilmiş ceviz ve toz şekeri ekleyin.

Mayalanan hamurun tezgaha alın. Hamurları avuç içi büyüklüğünde parçalayıp oklavayla tezgaha açın.

İçine tahin karışımını koyup yuvarlayın. Sarın saha sonra.

Her hamuru bu işlemden geçirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine serin.

Akabinde sarı yumurtayı çırpın. Fırça yardımıyla tahinli ekmeklere sürün.

Üzerine susam serpin.

200 derecelik fırına verin.

30 - 34 dakika sonra tahinli ekmekleriniz hazır!

Afiyet şifa olsun...

Mezopotamya'nın en gözde yemeği! Sümerlilerden kalma Tuh'u yemeği nasıl yapılır?

Protein patlaması! Bıldırcın yumurtası nasıl pişirilir?