AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kahvaltıların yanı sıra beş çaylarının da gözdesi olan tahinli ekmek parmak ısırtan cinstendir. Yapılışı oldukça basit olan tahinli ekmek, tam bir demir vitaminidir. Vücudun enerjisini artıran bu ekmek dünyanın en sağlıklı yiyeceğidir.
Börek poğaça yerine kahvaltılarda tüketilmesi gereken bir lezzet olan tahinli ekmeği evde yapmanın en kolay yollarını sizler için değerlendirdik. Çıtır çıtır bir lezzet olan tahinli ekmeği yapmaya hazır mısınız?
1 su bardağı tam buğdaylı un
Yarım çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı tahin
2 su bardağı doğal şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
İstediğiniz kadar susam
Bir kabın içine maya, şeker ve sütü koyup karıştırın.
5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine unu eleye eleye katın.
Akabinde tereyağı ve zeytinyağını ekleyip kardıktan sonra hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
1 saat oda sıcaklığında dinlendirirken o sırada başka bir kaba tahin, çekilmiş ceviz ve toz şekeri ekleyin.
Mayalanan hamurun tezgaha alın. Hamurları avuç içi büyüklüğünde parçalayıp oklavayla tezgaha açın.
İçine tahin karışımını koyup yuvarlayın. Sarın saha sonra.
Her hamuru bu işlemden geçirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine serin.
Akabinde sarı yumurtayı çırpın. Fırça yardımıyla tahinli ekmeklere sürün.
Üzerine susam serpin.
200 derecelik fırına verin.
30 - 34 dakika sonra tahinli ekmekleriniz hazır!
Afiyet şifa olsun...