Tam bir antioksidan deposu! Yaban mersini reçeli nasıl yapılır?

Doğa da Çilekten sonra Antioksidan bakımından en zengin besinlerin başında gelen yaban mersiniyle kahvaltı öğününüzü süsleyin. Vücudu dipçik gibi yapan antioksidanı sabah saatlerinde sağlar. Peki yaban mersini reçeli nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ülkemizde en sağlıklısı Bursa Uludağ'da yetişen yaban mersini antioksidan deposudur. Ekşi tatlı arası bir tat skalasına sahip olan yaban mersiniyle yapılan reçel tarifini sizler için araştırdık. Yaban mersini reçeli sayesinde gün içinde ihtiyacınız olan tüm vitamin ve mineral deposunu kısa sürede sağlamış olursunuz.

Yaban mersini genellikle pasta süslerinde ve soslarında kullanılır. Tatlıyla birleştiğinde ekşi tatlı arası bir lezzete sahip olur. Kokusu tam bir cazibe besinidir.

YABAN MERSİNİ REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

400 gram yaban mersini

250 ml su

250 gram toz şeker

YAPILIŞI

Yaban mersinlerini iyice yıkayın.

Akabinde derin bir tencereye koyun ve üzerine su ve toz şeker ilave edin.

Dipten karıştırarak 30 dakika kaynatın.

Daha sonra temiz bir cam kavanozun havasını alıp karışımı içine boşaltın.

Afiyet şifa olsun...

İspanyol kahvaltılarının lider lezzeti! Süt reçeli nasıl yapılır?