AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ülkemizde en sağlıklısı Bursa Uludağ'da yetişen yaban mersini antioksidan deposudur. Ekşi tatlı arası bir tat skalasına sahip olan yaban mersiniyle yapılan reçel tarifini sizler için araştırdık. Yaban mersini reçeli sayesinde gün içinde ihtiyacınız olan tüm vitamin ve mineral deposunu kısa sürede sağlamış olursunuz.
Yaban mersini genellikle pasta süslerinde ve soslarında kullanılır. Tatlıyla birleştiğinde ekşi tatlı arası bir lezzete sahip olur. Kokusu tam bir cazibe besinidir.
400 gram yaban mersini
250 ml su
250 gram toz şeker
Yaban mersinlerini iyice yıkayın.
Akabinde derin bir tencereye koyun ve üzerine su ve toz şeker ilave edin.
Dipten karıştırarak 30 dakika kaynatın.
Daha sonra temiz bir cam kavanozun havasını alıp karışımı içine boşaltın.
Afiyet şifa olsun...