AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İçeriğinde yüksek oranda A vitamini bulunan havuç, göz hastalıklarının riskini azaltıyor. Havuçtan yapılan bir çok lezzetin başında bilinmeyenlerde yer alıyor. Onlardan biri havuç reçelidir. Havuç reçeli adeta damaklarda iz bırakıyor.
Aromalı ve kızarmış ekmekle beraber oldukça güzel giden havuç reçelini ilk duyanlar şaşırıyor. Ancak lezzeti damaklarınızla bir kez buluştuğunda vazgeçilmeziniz oluyor.
MALZEMELER
4 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
Yarım çay kaşığı zencefil
2 adet karanfil
Yarım çay bardağı limon suyu
YAPILIŞI
Havuçları rendeleyin. Toz şekeriyle beraber biraz suda bekletin.
Ardından ocağa alıp kaynatın.
Sonra içerisine sırayla zencefil, limon suyu, tarçın ve karanfili atın.
İyice kaynayıp ağırlaşınca ocaktan alın.
Soğumaya yakın cam kavanozlara koyun.
Ardından havuç reçeliniz tüketime hazır!
Afiyet şifa olsun...