Tam bir A vitamini kaynağıdır! Kışın lezzeti havuç reçeli nasıl yapılır?

Soğuk havaların efsane besinlerinden biri olan havuçtan yapılan lezzetlerden birini sizler için derledik. A vitamini bakımından zengin olan havuçtan yapılan reçel damaklarda iz bırakıyor. Muhteşem aroması A vitamini deposuyla hafızalara kazınan havuç reçelini yapmayan pişman oluyor. Peki havuç reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İçeriğinde yüksek oranda A vitamini bulunan havuç, göz hastalıklarının riskini azaltıyor. Havuçtan yapılan bir çok lezzetin başında bilinmeyenlerde yer alıyor. Onlardan biri havuç reçelidir. Havuç reçeli adeta damaklarda iz bırakıyor.

Aromalı ve kızarmış ekmekle beraber oldukça güzel giden havuç reçelini ilk duyanlar şaşırıyor. Ancak lezzeti damaklarınızla bir kez buluştuğunda vazgeçilmeziniz oluyor.

HAVUÇ REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 adet havuç

1 su bardağı toz şeker

1 adet çubuk tarçın

Yarım çay kaşığı zencefil

2 adet karanfil

Yarım çay bardağı limon suyu

YAPILIŞI

Havuçları rendeleyin. Toz şekeriyle beraber biraz suda bekletin.

Ardından ocağa alıp kaynatın.

Sonra içerisine sırayla zencefil, limon suyu, tarçın ve karanfili atın.

İyice kaynayıp ağırlaşınca ocaktan alın.

Soğumaya yakın cam kavanozlara koyun.

Ardından havuç reçeliniz tüketime hazır!

Afiyet şifa olsun...

Alice harikalar diyarında efsanesi gerçek çıktı! İngilizlerin kahvaltı sırrı sütlü çay tarifi