Tako yemeği Meksika mutfağından geldiği bilinmektedir. Dünyanın en popüler yemeğinden biri olan tako özellikle menüsünü "baharatlı" olmadan hayal edemeyenler tarafından çok seviliyor. Ancak sıradan gurmeler için bile, içinde birçok ilginç ve lezzetli çeşitler var. Bugün, taco yemeği için çeşitli ve basit bir tarif sunuyoruz. Mutlaka denemeniz gereken farklı ve nefis dünya mutfakları tariflerinden tako yemeği için merak edilen tarifi ve yapılışı ile ilgili ayrıntıları bu haberimiz üzerinde derledik.
Taco, çeşitli şekillerde yapılabilir. Yapımında tortilla, et, peynir ve çeşitli sebzeler kullanılır. Tako, birden farklı lezzet bileşenleriyle evde de yapılması çok kolay bir atıştırmalık.
KIYMALI TAKO
Malzemeler:
Kişi sayısı kadar taco
500 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
İstenilen yeşillikler
1 adet domates
Acı sos
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Kimyon
Üzeri için ince rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymayı tavaya alıp, sıvı yağ ile kavurmaya başlayın. Ardından ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Son olarak baharatları ilave edin. Kavrulduktan sonra tacoların içlerini kıyma ile doldurun. Üzerine kıyılmış yeşillikleri ve doğranmış domatesleri ilave edin. Acı sos ve rendelenmiş kaşar ile servis edin.
AVOKADO SOSLU TAVUKLU TACO
Malzemeler:
Kişi sayısı kadar taco
500 gr kemiksiz tavuk but
2 adet avokado
1 adet soğan
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Tavukları minik minik doğrayıp, sotelemeye başlayın. Üzerine tuz, karabiber ve kekik ekleyerek ocaktan alın. Avokadoları çatal ile ezin. İçerisine ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Tacoların içerisine önce avokadolu karışımı, ardından tavukları ekleyerek servis edin.
KARİDESLİ TACO
Malzemeler:
6 adet taco
500 gr karides
6 dilim ananas
1 adet soğan
Rende kırmızı lahana
1 kutu mısır
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Ekşi krema için:
1 paket krema
1 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Karidesler, sıvı yağ ile sotelenir. Üzerine tuz, karabiber eklenerek ocaktan alınır. Soğan ve ananaslar minik minik doğranır. Sosu için krema, limon suyu, tuz ve karabiber iyice çırpılır. Tacoların içine sırası ile lahana, soğan, ananas, mısır ve karidesler eklenir. En üste ekşi krema ilave edilerek servis edilir.