Taco malzemeleri neler? Tako nedir, tarifi nasıl yapılır?

Tako yemeğin kesin kökeni bilinmiyor, ancak Güney Amerika'da bir Meksika yemeği olduğuna inanılıyor. Google aramalarında sıklıkla ''Tako nedir, tarifi nasıl yapılır? Taco malzemeleri neler?'' soruların yanıtları araştırılan konular arasında. Bu yemek, dolgulu küçük bir tortilladır (klasik versiyonda mısır). İkincisi, salsa, ekşi krema ile desteklenmiş et, tavuk, deniz ürünleri, sebzeler ve peynir olabilir. İşte tarifi ve malzemeleri

Tako yemeği Meksika mutfağından geldiği bilinmektedir. Dünyanın en popüler yemeğinden biri olan tako özellikle menüsünü "baharatlı" olmadan hayal edemeyenler tarafından çok seviliyor. Ancak sıradan gurmeler için bile, içinde birçok ilginç ve lezzetli çeşitler var. Bugün, taco yemeği için çeşitli ve basit bir tarif sunuyoruz. Mutlaka denemeniz gereken farklı ve nefis dünya mutfakları tariflerinden tako yemeği için merak edilen tarifi ve yapılışı ile ilgili ayrıntıları bu haberimiz üzerinde derledik. 

Taco, çeşitli şekillerde yapılabilir. Yapımında tortilla, et, peynir ve çeşitli sebzeler kullanılır. Tako, birden farklı lezzet bileşenleriyle evde de yapılması çok kolay bir atıştırmalık.

KIYMALI TAKO

Malzemeler:

Kişi sayısı kadar taco

500 gr kıyma

1 adet soğan

2 diş sarımsak

İstenilen yeşillikler

1 adet domates

Acı sos

Sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Pul biber

Toz biber

Kimyon

Üzeri için ince rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymayı tavaya alıp, sıvı yağ ile kavurmaya başlayın. Ardından ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Son olarak baharatları ilave edin. Kavrulduktan sonra tacoların içlerini kıyma ile doldurun. Üzerine kıyılmış yeşillikleri ve doğranmış domatesleri ilave edin. Acı sos ve rendelenmiş kaşar ile servis edin.

AVOKADO SOSLU TAVUKLU TACO

Malzemeler:

Kişi sayısı kadar taco

500 gr kemiksiz tavuk but

2 adet avokado

1 adet soğan

1 adet limon

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kekik

Tavukları minik minik doğrayıp, sotelemeye başlayın. Üzerine tuz, karabiber ve kekik ekleyerek ocaktan alın. Avokadoları çatal ile ezin. İçerisine ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Tacoların içerisine önce avokadolu karışımı, ardından tavukları ekleyerek servis edin.

KARİDESLİ TACO

Malzemeler:

6 adet taco

500 gr karides

6 dilim ananas

1 adet soğan

Rende kırmızı lahana

1 kutu mısır

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Ekşi krema için:

1 paket krema

1 adet limon suyu

Tuz

Karabiber

Karidesler, sıvı yağ ile sotelenir. Üzerine tuz, karabiber eklenerek ocaktan alınır. Soğan ve ananaslar minik minik doğranır. Sosu için krema, limon suyu, tuz ve karabiber iyice çırpılır. Tacoların içine sırası ile lahana, soğan, ananas, mısır ve karidesler eklenir. En üste ekşi krema ilave edilerek servis edilir.