Tahta kaşıkları böyle temizleyin! Dakikalar içinde tertemiz oluyor

Tahta kaşık temizlemenin pratik yöntemleri pek çok insanın ihtiyacı haline dönüşebiliyor. Çünkü dayanıklı ve çok yönlü olarak kullanılabilen tahta kaşık, zamanla inatçı kirlere maruz kalabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek pratik bir temizleme yöntemi, dakikalar içinde tertemiz olmasını sağlayabiliyor. Detaylar haberimizde…

Tahta kaşık; yanık kazıma, hamur karıştırma ve sos karıştırma gibi birçok farklı durumda kullanılabiliyor. Ayrıca çok yönlü olarak ön plana çıkan tahta kaşık, tencere çizmeme özelliği ile de gündeme gelebiliyor. Öte yandan ısıyı iletmediğinden dolayı kullanışlı olabiliyor.

Tahta kaşık temizlemenin bazı pratik yöntemleri bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden biri, dakikalar içinde tahta kaşığın tertemiz olmasını sağlayabiliyor.

TAHTA KAŞIK TEMİZLEMENİN PRATİK YOLU

Tahta kaşık temizlemenin pek çok farkı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden biri, dakikalar içinde tahta kaşığı tertemiz yapabiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

2 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı karbonat eklenir.

Karbonat çözülünceye kadar karıştırılır.

Ardından elde edilen karışımın içine tahta kaşıklar koyulur.

Ortalama 30 dakika bekletilir.

Böylece kaşıklardaki kir ve kalıntıların çıktığı görülebilir.

Dikkat: Mevcut tahta kaşıkların üretici temizlik tavsiyeleri de okunmalı. Eğer yukarıdaki yöntem, mevcut tahta kaşığın yapısına zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.