Tahta kaşık temizlemenin yolu! 1 tatlı kaşığı yetiyor…

Tahta kaşık, Türkiye'deki birçok insan tarafından sıklıkla kullanılıyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tahta kaşık temizlemenin basit yolları araştırılıyor. Çünkü sıklıkla kullanılması, uğraştırıcı lekelerle karşı karşıya kalmasına sebep olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, tahta kaşık temizlemenin basit yolları arasında gösterilebiliyor. İşte detaylar…

Tahta kaşık; yanık kazıma, tencereden yemek alma ve yemek karıştırma gibi birçok farklı amaçla kullanılabilir. Sürekli kullanılması, zaman zaman uğraştırıcı lekelerle karşı karşıya kalmasına sebep olabilir.

Tahta kaşıklarda oluşan inatçı lekeler, temizlenmesi uğraştırıcı kirlere dönüşebilir. Bu nedenle pek çok insan tarafından tahta kaşık temizlemenin basit yolları merak edilerek araştırılıyor. Peki, tahta kaşık temizlemenin basit yolu var mı? Bu noktada bir yöntem ön plana çıkabiliyor.

TAHTA KAŞIK TEMİZLEMENİN YOLU

Tahta kaşık temizlemenin birçok farklı basit yolu bulunuyor. Bu yollardan biri, 2 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı karbonat eklenmesi ile gerçekleşiyor. Ayrıca söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda bulunuyor.

2 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı karbonat eklenir.

Çözülünceye kadar karıştırılır.

Elde edilen karışıma kirli tahta kaşıklar ilave edilir.

Sonra tek yapılması gereken, ortalama 30 dakika bekletilmesi.

Süre tamamlandıktan sonra kaşıklar çıkartılır ve temizlenir.

Bu işlemin sonucunda tahta kaşıkların kolay bir şekilde temizlendiği görülebilir.

Dikkat: Kaşıkların yapı malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki temizleme yöntemi, mevcut tahta kaşıklara zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.