Tahta kaşıkların tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden biri, diğer ürünleri çizmemesi olarak biliniyor. Ayrıca tahta kaşıklar, metal kaşıklara kıyasla ısıyı iletmez. Bu nedenle el yakma sorunu olmaz. Ancak temizlenme konusunda problem oluşturabilir. Bu nedenle, ''Tahta kaşık nasıl temizlenir?'' gibi sorular da sorulabiliyor. Peki tahta kaşık nasıl temizlenir?
Tahta kaşıklar geniş bir alanda kullanılabilir. Örneğin; hamuru karıştırabilir, yanmış parçaları kazıyabilir veya sosu karıştırabilir. Ayrıca plastik mutfak eşyalarının yanı sıra erimezler. Ancak temizleme konusunda problem çıkartabilirler. Bu nedenle pek çok kişi tarafından, ''Tahta kaşık nasıl temizlenir?'' sorusu da araştırılabiliyor.
Tahta kaşıkları temizlemek için tercih edilebilecek en basit yöntemler arasında, karbonat ve su yöntemi ile karbonat ve sirke yöntemi yer alabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerin uygulanışları aşağıda bulunuyor.
Karbonat ve Su Yöntemi: 2 su bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edilir. Akabinde karbonat çözülünceye kadar karıştırılır. Elde edilen karışımın içerisine tahta kaşıklar yerleştirilir ve ortalama 30 dakika bekletilir. Karbonat suda çözünerek söz konusu kaşıklardaki kiri ve kalıntıları çıkartabilir.
Karbonat ve Sirke Yöntemi: 1 tencerenin içerisine 1 paket karbonat ve 2 yemek kaşığı sirke koyulur. Akabinde tahta kaşıklar da yerleştirilir. Devamında malzemelerin üzerini kaplayacak şekilde su eklenir. Bu şekilde ortalama 20 dakika kaynatılır ve kirlerin suya karıştığı gözlemlenebilir.
Not: Yukarıdaki yöntemler, ''Tahta kaşık nasıl temizlenir?'' sorusunun cevabı olabiliyor. Ancak ilgili yöntemler uygulanmadan önce, söz konusu kaşıkların üretici temizleme notları bulunuyorsa okunması tavsiye edilir.