Tahinli kurabiye tarifi! Çay demlenene kadar sofrada! Dışı çıtır, içi yumuşak

Tahinli kurabiye tarifi sevilen lezzetlerden biri. Dışı hafif kıtır, içi yumuşak, tahin aromasıyla dolu bu kurabiyeler çay veya kahveyle harika gidebilir. İşte çay demlenene kadar yapılabilecek tahinli kurabiye tarifi ve malzemeleri…

AZİME KAHYA

Çay yanına tatlı bir kurabiye tarifi arıyorsanız tahinli kurabiye tarifini deneyebilirsiniz. Peki, tahinli kurabiye nasıl yapılır? Dışı hafif kıtır, içi yumuşak, tahin aromasıyla dolu bu kurabiyeler çay veya kahve yanında nefis olabilir. İşte adım adım tahinli kurabiye tarifi ve malzemeleri...

TAHİNLİ KURABİYENİN PÜF NOKTALARI

Hamuru çok yoğurmamaya dikkat edin, dağılabilir.

Pişerken fazla renk almamalı, yoksa kurur.

Soğuduktan sonra kıvamı oturur, ilk başta yumuşak olabilir.

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ MALZEMELER

1 su bardağı tahin

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı toz şeker

2 – 2,5 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

(İsteğe bağlı) Üzeri için susam veya ceviz içi

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ

Fırını 170°C'ye (alt-üst ayar) ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Geniş bir kapta tahin, pudra şekeri, toz şeker ve sıvı yağı karıştırın.

Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Kabartma tozunu da ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İsterseniz üstüne susam ya da ceviz koyabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 170°C fırında, 15–20 dakika pişirin. Kenarları hafif renk alınca fırından alın.

Fırından çıkan kurabiyeleri dağılmamaları için soğuyana kadar tepside bekletin. Tahinli kurabiyeler yenmeye hazır. Afiyet olsun.

Çocuklarda saç dökülmesini bitiren ikili: Çinko ve Biotin! Bol bol o besinleri yedirin