Tahinle ve cevizle süsleyebilirsiniz... Fırında pişen sağlıklı kabak tatlısı

Geleneksel tatlılarımızdan biri de tahinli kabak tatlısı. Enfes tadımı ve sağlıklı olmasıyla bilinen kabak tatlısı oldukça da pratik. İşte tarifi...

KADİR TEKİN

Kabak tatlısı çıtır çıtır bir lezzet. Kabak tatlısının detaylarını derledik. Birkaç adımda kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte cevabı...

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 kg balkabağı

3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.

Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.

Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.

2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.

Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirilip dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.

Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz.

Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.

Aynı şekilde kabak tatlınızı fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.

Kabak tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun.