Değişik çorba tarifleri! Tahıl ve unla yapılan çorbalar

Tahıl ve unla yapılan çorbalar kış günlerinde tercih ediliyor. Bu tarz çorbalar un ve yağın kavrulmasıyla hazırlanıyor. İçerisine et, tavuk suyu ya da sade su eklenerek yapılan çorba tariflerini sizler için bir araya getirdik. İşte herkesin severek yaptığı tahıllı ve unlu çorba tarifleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tahıl ve unla hazırlanan çorba tarifleri kış günlerinde araştırılıyor. Un ve yağın kavrulmasıyla hazırlanan çorba tarifleri Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Tahıl ve unla yapılan çorbalara isteğe göre et, tavuk suyu ya da sade su koyulduğu gibi et veya sebze de katılabiliyor. Bazen de yarma, bulgur, pirinç, mercimek, nohut, şehriye, erişte gibi maddeler katılarak yapılıyor. Tahıl ve unla hazırlanan çorbalar arasında buğday, bulgur, erişte, şehriye, pirinç, tarhana ve düğün çorbası yer alıyor. İşte hem kolay hem lezzetli çorba tarifleri...

TAHIL VE UNLA HAZIRLANAN ÇORBA TARİFLERİ

Buğday çorbası

Buğday çorbası aşurelik buğday, nohut, su, koyun eti, tereyağı, soğan, yumurta, tuz, limon suyu ve unla hazırlanır. Aşurelik buğday ve nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi gün süzüp, ayrı kaplara alın. Üzerlerine su ekleyip haşlayın. Diğer taraftan 6 su bardağı suyu bir tencereye alıp et, 1 adet temizlenmiş bütün soğan ve tuzu ekleyip, et yumuşayana dek pişirin.

Eti sudan alıp kemiğinden ayırın ve didikleyin. Et suyunu süzüp bir tencereye aktarın. Üzerine didiklediğiniz eti, buğday ve nohudu kalan suları ile birlikte ekleyin pişmeye bırakın. Tereyağını bir tavada eritip yemeklik doğranmış iki adet soğanı kavurun. Ocakta kaynamakta olan çorba 45 dakika piştiğinde, kavrulmuş soğanı üzerine ekleyin ve 15 dakika birlikte pişirin. Terbiye için yumurta sarısı ve unu küçük bir kasede çırpın. Üzerine limon suyu ekleyin. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp terbiyeye katın. Buğday çorbasının püf noktası burasıdır. Sürekli karıştırarak azar azar çorbaya ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp, servis yapın. Afiyet olsun.

Erişte çorbası

Erişte çorbası soğan, zeytinyağı, salça, su, erişte ve istenen baharatla yapılan bir çorbadır. Önce soğan ve salça kavrulur. Üzerine sıcak su ekleyin. Su kaynayınca erişteleri, tuzu ve baharatlarını ekleyin. Erişteler piştikten sonra sıcak servis edebilirsiniz.

Tarhana çorbası

Tarhana çorbası Türk mutfağının şifalı olarak görülen çorbalarından biridir. Özellikle pandemi döneminde uzmanların en çok önerdiği çorbalar arasında yer alıyor. İşte tarhana çorbası tarifi ve malzemeleri...

Ramazana özel lezzetiyle şifa olan tarhana çorbası tarifi!

Şehriye çorbası

Şehriye çorbası kolay çorba tarifleri arasında yer alıyor. Şehriye çorbası soğan, baharat, salça ve şehriye ile yapılır.

Düğün çorbası

Düğün çorbası bazı yörelerde gerdan çorbası olarak da biliniyor. İşte vücut direncini artıran düğün çorbası tarifi...

Gerdan çorbası tarifi! Gerdan çorbasının püf noktası