Tadıyla mest eden gömlekte içli pilav tarifi! Benim Yemeğim 4 Mart tarifi

Ekranların sevilen yemek yarışması Benim Yemeğim'de bugünün menüsü gömlekte içli pilav. Her gün birbirinden farklı yemekleri yapan yarışmacılar bugün hem yarışmacılara hem de Şef Rafet İnce'ye gömlekte içli pilavı beğendirmeye çalışacak. Peki, gömlekte içli pilav nasıl yapılır? İşte Benim Yemeğim 4 Mart tarifi gömlekte içli pilav tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'de bugünün menüsü gömlekte içli pilav tarifi oldu. Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim Programı birbirinden farklı tariflerle mutfak severlere ilham oluyor. Ekran başında merak edenler için 4 Mart Perşembe günü yemeği olan gömlekte içli pilav tarifini yazdık. İşte adım adım Benim Yemeğim gömlekte içli pilav tarifi ve malzemeleri...

GÖMLEKTE İÇLİ PİLAV MALZEMELER

3 su bardağı pirinç

Kuzu ciğeri

Yarım çay bardağı kuş üzümü

Mardin bademi

1 soğan

4 yemek kaşığı tereyağı

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

1 yumurta

Kuru nane

Kimyon

Yenibahar

GÖMLEKTE İÇLİ PİLAV YAPILIŞI

Gömlekte içli pilav için öncelikle soğan ve kuş üzümünü tereyağında kavuruyoruz. Daha sonra kuzu ciğerini ekliyoruz.

4 - 5 dakika daha kavurup pirinci ekliyoruz.

Kuru nane, kimyon, yenibahar ve bademi de ekleyip kavuruyoruz.

Dereotu ve maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyip suyunu ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.

1 adet yumurta sarısı ayırıyoruz.

Gömlek yağının içerisine pilavı ekleyip bohça şeklinde sarıyoruz.

Cam tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.

180 dereceye ayarlanmış fırında 5 dakika pişiriyoruz. Gömlekte içli pilav hazır, sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...