Tadına doyulmaz mantarlı pilav nasıl yapılır?

Mantarlı pilav farklı pilav çeşidi arayanlar için iyi bir öneri. Az malzemeli çok lezzetli mantarlı pilav tarifi merak ediliyor. Peki mantarlı pilav nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mantar ve pilavın bir lezzette buluştuğu mantarlı pilav tarifi çok seviliyor. Peki mantarlı pilav nasıl yapılır? İşte cevabı...

MANTARLI PİLAV MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

10 adet küçük boy kültür mantarı

2 yemek kaşığı çam fıstığı

5 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

1 avuç kıyılmış dereotu

1,5 su bardağı sıcak su

MANTARLI PİLAV YAPILIŞI

Pirinci suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün.

3 yemek kaşığı sıvı yağı geniş tabanlı bir tencerede kızdırın.

İçine pirinci ekleyip kısık ateşte sık sık karıştırarak tıkır tıkır olana kadar kavurun.

Tuzunu ve suyunu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Bu sırada kalan yağı küçük bir tavada kızdırın.

İçine dilimlediğiniz mantarları ekleyin ve harlı ateşte sürekli karıştırarak kızartın.

Kızaran mantarları bir kevgirle tavadan alıp kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın.

Tavada kalan yağa fıstıkları ekleyip hafifçe kızarana kadar soteleyin ve yine süzerek tavadan alın.

Mantar ve fıstıkları suyunu çeken pilava ekleyip karıştırın.

Kapağını kapatıp 10-15 dk. kadar dinlendirin.

Servisten önce kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.