Tadına bakan tarifini istiyor! Kıbrıs tatlısı tarifi, püf noktası kekinin tam kıvamında olması

Kıbrıs tatlısı kremşanti, kek ve şerbet üçlüsünden oluşuyor. Kıbrıs tatlısının püf noktası ise kekinin kıvamında olması. Peki enfes Kıbrıs tatlısının püf noktaları neler?

Farklı ve lezzetli tatlı denemek isteyenlere Kıbrıs tatlısı iyi fikir önerisi olabilir. Kıbrıs tatlısı içeriği oldukça zengin. Peki Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

KIBRIS TATLISI MALZEMELERİ NELERDİR?

Çikolatalı tatlılar ağır geliyor diyorsanız yumuşacık hamuru ve kremşantili kremasıyla Kıbrıs tatlısı sofralarınızın baş tacı olacak. Kıbrıs tatlısı için malzemeler:

Kek için:

3 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 paket kabartma tozu

Krema için:

1 litre süt

1 su bardağı mısır nişastası

1 çay bardağı toz şeker

1 paket şeker vanilin

1 paket kremşanti

Şerbet için:

1,5 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

2 damla taze sıkılmış limon suyu

Üzeri için:

1 su bardağı Hindistan cevizi

KIBRIS TATLISI NASIL YAPILIR?

Kıbrıs tatlısının şerbetini hazırlamak için derin bir kaba su ve toz şekerini dökün.

Kısık ateşte 15 dakika şeker taneleri eriyene kadar şerbeti sürekli karıştırın.

Şurup kıvamına gelen şerbetin içine limon suyunu ekleyip kestirin. Soğuması için ocaktan alıp bir kenara koyun.

Kıbrıs tatlısının kekini hazırlamak için oda sıcaklığında beklettiğiniz malzemeleri alın.

Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave edip, şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın.

Karışım üzerine sıvı yağ, Hindistan cevizi, galeta unu, çekilmiş ceviz içi ve kabarta tozunu ilave edip güzelce karıştırın.

Keki pişireceğiniz kek kalıbını güzelce yağlayın. Kek karışımını kalıba homojen şekilde dağıtın. Önceden 160 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.

Hazırladığınız soğuk şerbeti kekin üzerine döküp çekmesi için bekletin.

Kremayı hazırlamak için derin bir tencere alın. İçine süt, nişasta ve toz şekerini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamına gelmeye başlayınca şeker vanilini ekleyin. Karıştırın ve kremayı ocaktan alın. Ocaktan indirdiğiniz kremanın üzerine kremşantiyi toz olarak ilave edip karıştırın.

Şerbetini güzelce çekmiş olan kekin üzerine hazırladığınız krema karışımını yayın.

Üzerine Hindistan cevizini serpin. Hazırladığınız tatlıyı buzdolabında dinlendirin. Servise hazır hale gelen Kıbrıs tatlısını zevkinize göre mevsim meyveleri ile süsleyin.

Afiyet olsun.

KIBRIS TATLISI PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kek içini iyice çekene kadar pişirmelisiniz. Islak kalmaması gerekir. Üzerine şerbet ilave edeceğiz.

KIBRIS TATLISI KAÇ KALORİDİR?

Bir dilim Kıbrıs tatlısı 630/kcal dir.