Tadına bakan tarif istiyor! Yalancı profiterol tatlısı püf noktası bir gece dolapta beklemesi

Yalancı profiterol etimekle yapılan bir tatlı. Hamur açmaya gerek duymadan lezzetle tüketebilirsiniz. Peki bu kolay ama lezzetli tatlı nasıl yapılır? İşte yalancı profiterol tarifi...

Yalancı profiterol gerçeğini aratmayan bir tatlı. Lezzetiyle ise tadını damakta bırakıyor. Peki bu enfes tatlı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

YALANCI PROFİTEROL İÇİN MALZEMELER

1 paket tuzsuz etimek

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

2 paket toz krem şanti (sade)

1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)

1/2 paket hazır çikolata sosu

1,5 su bardağı süt (çikolata sosu için)

TARİF

Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.

Muhallebinin üstüne kabuk tutmaması için streç film çekin ve 15-20 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Bir bardak soğuk süt ile 2 paket sade krem şantiyi bir mikser yardımı ile çırpın.

Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ilave ederek mikser yardımıyla karıştırın.

Bir borcama etimekleri elinizle iri parçalar olacak şekilde ufalayın.

Hazırladığınız krem şantili muhallebiyi üstlerine dökün ve üstünü bir spatula yardımı ile güzelce düzleştirin.

Hazır çikolata sosunu 1,5 bardak süt ile birlikte karıştırıp ocağın altını açın ve kaynayana dek pişirin. Ardından kapatın ve bir kaç kez daha karıştırıp, ılıklaştırın.

Muhallebinin üstüne çikolata sosunu dökün ve bir spatula yardımıyla güzelce düzleştirin.

Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin