HABER MERKEZİ
Şekerpare içi dolgun ve doygun olmalı. Dillere destan şekerpare tarifinde tüm kurallara uyulmalıdır. İşte detaylar...
Şekerpare Tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
Bütün fındık veya badem (isteğe göre)
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbetin hazırlanışı:
Şeker ve suyu tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın.
Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamurun hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurtayı ve irmiği yoğurma kabına alın.
Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin, ardından azar azar unu ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine birer fındık veya badem yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Tatlının buluşması:
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Tatlı şerbetini çektikten sonra servis edin.