Tadı damakta bırakan lezzet! Kuru dolma tarifi

Kuru dolma Antep yöresinin sevilen yemeklerinden biri. Kuru dolma yapılışı ise çok basit. Sosu ile lezzetlenen kuru dolma nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kuru dolma Doğu mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kuru dolma tarifi ise merak ediliyor. Peki kuru dolma nasıl yapılır? İşte cevabı...

KURU DOLMA İÇİN MALZEMELER

10 adet kurutulmuş patlıcan

10 adet kurutulmuş biber

250 gram kıyma

2 adet kuru soğan

1 çay bardağı pirinç

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1,5 çay kaşığı tuz

1,5 çay kaşığı yenibahar

1,5 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

SOSU İÇİN

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su

YAPILIŞI

Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün.

Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, rendelenmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağını ekleyip güzelce yoğurun.

Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı doldurun.

Kuru patlıcanları ve biberleri tencereye dizin.

Ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağ ve salçayı kızdırıp tencereye ekleyin.

Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.