Tadı damakta bırakan Hindistan cevizli tatlı tarifi! Bu toplara bayılacaksınız, fıstıkla süsleyebilirsiniz

Hindistan cevizini sevenler için harika bir tatlı tarifi derledik. Dolgulu Hindistan cevizi topu çay eşliğinde çok iyi gidiyor. Peki bu enfes tatlı nasıl yapılır?

Hindistan cevizli tatlı kısa sürede müthiş bir lezzete ulaşıyor. Peki kalori yapmayan bu tatlının detaylarında neler var?

HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI TARİFİ

MALZEMELER

3 yemek kaşığı kakao

100 gram oda ısısında tereyağı

1 adet yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGU İÇİN

1 su bardağı Hindistan cevizi

3-4 yemek kaşığı krema

1 yemek kaşığı pudra şekeri

ŞERBET İÇİN

1.5 çay bardağı toz şeker

1.5 çay bardağı su

SÜSLEMEK İÇİN

Toz Antep fıstığı

YAPILIŞI

Hindistan cevizli dolgu için Hindistan cevizi, krema ve pudra şekerini iyice karıştırın.

Buzdolabına yerleştirip 10-15 dakika dinlendirin.

Sürenin sonunda dolgudan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe elinizde yuvarlayın ve yeniden buzdolabına yerleştirin.

Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ayrı bir yerde oda ısısındaki tereyağı, pudra şekeri, ayçiçeği yağı ve yumurtayı iyice karıştırın.

Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan 1 adet ceviz büyüklüğünde parça koparıp, elinizde açın.

Ortasına, 1 adet Hindistan cevizli dolgudan yerleştirin.

Poğaça yapar gibi elinizde yuvarlayın.

Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kurabiyeyi fırından alıp ılınmaya bırakın.

Ilınınca teker teker soğuk şerbete iyice batırıp çıkarın.

Servis tabağına yerleştirip Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.