AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kahvaltı öğününe dikkat verenler bu lezzetler tam size göre. Tadı damağınızda kalan yapımı ise 15 dakikanızı alan simit tostu yapmak için kollarınızı sıvayın. Simit tost otogar büfelerinde ortaya çıkan muhteşem lezzetlerden biridir.
Ancak kökeni İtalya olan simit tostun içerisindeki malzemeler tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Bazıları işi abartarak simit içine yumurta bile kırıyor. Simit tostunun en kolay halini ise sizler için derledik. Simit tostunu yapmanın en püf noktası ise simidin kesinlikle bayat olması lazım.
Bir adet bayat simit
3 dilim kaşar
6 dilim ince sucuk
Bir adet yumurta
Bir adet patates
Bir bıçağın ucu kadar tereyağı
Baharat ve tuzlar
Patatesi soyup küp küp doğrayın. Akabinde bir tavada kızartın.
Patateslerinizi köşede bekletin.
O sırada tost makinesini açıp içini yağlayın.
Simidi ortadan ikiye bölün.
Ayrı ayrı tost makinesinde ısıtın.
Arasına biraz tereyağı sürün.
Akabinde kaşarı ve sucukları koyun.
Diğer simidi kaşar ve sucuğu koyduğunuz simidin üzerine bırakın.
Biraz tos makinesinde bastırdıktan sonra açım arasına baharat koyun.
Tekrar kapatıp orta kısmına çay kaşığı ucu kadar tereyağı bırakın.
Simidin tam orta yerine yumurtayı kırıp kızarttığınız patatesleri ilave edin.
Tahta kaşıkla karıştırıp baharat ve tuz dökün.
Tost makinesini kapatıp 5 dakika pişmesini bekleyin.
Simit tostunuz servise hazır!