Kakaolu ıslak kekin daha yoğun soslu olması için sütü artırabilirsiniz. Peki ıslak kek hamuru nasıl hazırlanır? Kakaolu ıslak kek nasıl pişirilir?
Islak kek çay ve kahvenin yanına çok yakışıyor. Islak kek yapılışı ise çok basit. İşte detaylar...
KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1/2 çay kaşığı tuz
AŞÇININ NOTU
Daha ıslak bir kek hazırlamak için sostaki süt miktarını artırabilirsiniz.
YAPILIŞI
İlk olarak bir kasede yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
İçerisine süt, sıvı yağı ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kakao, un ve kabartma tozunu eleyerek karışımın içerisine ilave edin.
Tüm malzemeler karışına kadar çırpın.
Yağladığınız kalıbın içerisine karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Kekin sosunu hazırlamak için bir tencere içerisinde süt, şeker, sıvı yağ, kakao ve tuzu bir taşım kaynatın.
Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine sıcak sosunu döküp çekmesini bekleyin.
Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!