Suyunu çekene kadar kavurun! Ağızda dağılan irmik helvası tarifi

İrmik helvasını çayın yanına deneyebilirsiniz. İrmik helvasının tam kıvamında olması için yumuşak olması gereklidir. İşte adım adım irmik helvası tarifi...

KADİR TEKİN

İrmik helvası sevilen geleneksel bir lezzettir. İrmik helvasının iyice kavrulması gerekir. İşte tarifi...

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

3 su bardağı ince irmik

2,5 su bardağı şeker

350 g tereyağı veya dilerseniz margarin

2,5 su bardağı süt

2,5 su bardağı su

İrmik Helvası Tarifi Anlatım Nasıl Yapılır?

İrmik helvası yapmak için ilk olarak küçük bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım.

Ayrı bir tencereye sütü alarak ayrıca kaynatalım.

Bir tencerede yağı eritelim. Yağımız kızdıktan sonra fıstık kullanacaksanız onları atarak kavurun yoksa irmiği ekleyerek orta ateşte kavurmaya devam edelim (rengi dönünceye kadar.)

Kavurduğumuz irmiğe şerbeti ardından da sıcak sütü yavaş bir şekilde ilave edelim.

Bu aşamada eklediğiniz şerbet sıçrayabilir dikkatli olmanızı öneririm.

Tencerenin kapağı yakınınızda olsun ilk sıçramalar geçene kadar kısa bir süre kapağı kapatın.

Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar karıştıralım.

İstediğimiz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alıp, kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.

İrmik helvası servise hazır, afiyet olsun.