Suyuna ekmek banmayan çok şey kaybeder! Kahvaltılık menemen tarifi

Domates, biber ve yumurtayla yapılan enfes menemen tarifinde yok yok. Sulu menemen içerisindeki sebzeler taze olmalıdır. İşte sulu ve lezzetli menemen tarifi...

HABER MERKEZİ

Kahvaltıların pratik lezzeti menemen tadını damakta bırakıyor. Menemen pişme esnasında domatesler yumuşamalıdır. Peki menemen nasıl yapılır?

Menemen Tarifi İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)

3 orta boy domates

1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

3 adet yumurta

İsteğe bağlı: Kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar yeterli olur.

Menemen Tarifi Nasıl Yapılır?

Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun.

Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin.

Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin.

Domatesler çok suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Genellikle de bu duruma gerek kalmayacaktır.

Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz.

Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin.

Kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada peynirleri de ilave edebilirsiniz.

Menemeni sıcak olarak servis yapın.