Süveyda ne demek, hangi anlamlarda kullanılır? Süveyda isminin anlamı nedir, Kur'an'da geçiyor mu?

Süveyda ismin anlamı anne ve baba olma heyecanı yaşayan binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Anne ve baba adayları bilindiği üzere çocuklarına koyacakları ismin bazı kriterlere uygun olmasına oldukça önem vermektedir. Ülkemizde kullanılan yaygın isimlerden biri olan Süveyda şu sıralar en çok araştırılan isimler arasında. Peki Süveyda isminin anlamı nedir, Kur'an'da geçiyor mu? Süveyda ne demek, hangi anlamlarda kullanılır?

Süveyda ismini çocuklarına vermek isteyen baba ve anne adayların araştırdığı konular arasında. Bilindiği üzere anne ve baba olma heyecanı yaşamakta olan bir çok vatandaş çocuklarına koyacakları en doğru ismi ararken aynı zamanda Kuran-ı Kerim'de geçip geçmediğini araştırmaktadır. Söz konusu internet aramalarında, "Süveyda isminin anlamı nedir, Kur'an'da geçiyor mu? Süveyda ne demek, hangi anlamlarda kullanılır?" sorusuna yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

SÜVEYDA NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu Süveyda kelimesinin anlamını kalpte olan siyah nokta ve kalpteki belirgin siyah benek olarak tanımlamaktadır. Daha çok tasavvufçular arasında kullanılan bu kelime kalp kirliliği ve kalbin mertebeleri olarak tanımlanmaktadır.

SÜVEYDA OSMANLICA ANLAMI NEDİR?

süveyda / süveydâ / سُوَيْدَا

Kalbin siyah noktası; kalpteki basiret ve idrak merkezi, İlâhî aşkın tecelli ettiği yer.

Tasavvufta kalp mertebeleri bulunmaktadır. Bu mertebelere ulaşmak için bazı aşamaları geçmek gerekmektedir. Bu aşamalardan biri de Süveyda'dır. Kalpte oluşan günahlar siyah noktalara benzetilir ve bu siyah noktalara ait bilinmezlik makamına Süveyda anlamı verilmektedir.

Kalbin ortasında var kabul edilen siyah nokta, tohum ortasındaki tanecik ve kalpteki gizli günah olmak üzerek 3 farklı anlamda kullanılmaktadır.

SÜVEYDA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Süveyda ismi kalbin 5 mertebesinden birinin adıdır.

Kalbin ortasında var kabul edilen siyah nokta.

Tohumun ortasında bulunan tanecik.

Kalpteki gizli günah olmak üzerek 3 farklı anlam taşımaktadır.

Divan şiirlerinde sıkça kullanılan Süveyda, genellikle Tasavvuf ile ilgilenenler tarafından bilinmektedir.

SÜVEYDA KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Süveyda ismi Kuran'da geçmemekle birlikte, bu ismin çocuklara koyulması da İslam alimleri tarafından tavsiye edilmemektedir.

Türkiye'de her 187.651 kişiden birinin ismi Süveyda ve ülkemizde toplamda, Süveyda isminde 437 kişi bulunuyor. Bunlardan 75'i ise İstanbul'da bulunuyor.

KALPTEKİ SİYAH NOKTA ADI NEDİR?

Kalbin içinde gönül, Gönlün içinde de adına "süveyda" denilen siyah bir nokta vardır. Yoğun bir kan pıhtısından oluşan bu nokta, sevda noktasıdır derler

SÜVEYDA HANGİ DİL?

Resmi dil ise Arapça (Suriye)'dır.