Sütün içine bir tutam ekleyen hastalık nedir bilmiyor! Bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor

Kış aylarının getirdiği soğuk havalarla bağışıklık seviyesi düşebiliyor. Bu sebeple soğuk algınlıkları veya mevsim geçişlerinde öksürük gibi rahatsızlıklar meydana gelebiliyor. Öksürük, grip gibi rahatsızlıklar sosyal hayatınızı da olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bağışıklık sistemini adeta çelik gibi yapmak için ise doğal besinlerden yardım alabilirsiniz. Boğaz ağrısına en iyi gelen içeceklerden biri olan sütün içine öyle bir besin ekleniyor ki içen hastalık nedir bilmiyor. Sütün içine bir tutam eklemenin yeterli olduğu bu besin öksürüğü, soğuk algınlığını anında kesiyor. Peki sütün içine bir tutam eklenen bu besin ne? İşte bağışıklık sistemini çelik gibi yapan süt karışımı…

ELİF ÇARMAN

Kış aylarında soğuk havaların etkisiyle vücut bağışıklığı düşebilir. Vücut bağışıklığının düşmesiyle birlikte soğuk algınlıkları veya mevsim geçişlerinde öksürük gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal besinlerden yardım alabilirsiniz.

SÜTÜN İÇİNE BİR TUTAM ATAN HASTALIK NEDİR BİLMİYOR

Sütün içine öyle bir besin ekleniyor ki içen hastalık nedir bilmiyor, bağışıklık sistemini adeta çelik gibi yapıyor. . Peki sütün içine bir tutam eklenen bu besin ne? İşte bağışıklık sistemini çelik gibi yapan süt karışımı...

SÜTÜN VÜCUDA ETKİSİ

Güçlü bir kalsiyum kaynağı olan süt, kemiklerin güçlenmesine ve sağlıklı bir iskelet yapısının korunmasına yardımcı olur. Öte yandan süt, içerdiği protein ve vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Süt içmek sindirim sistemini düzenler ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

BALIN FAYDALARI

Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olan bal, vücuda enerji verir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bal, soğuk algınlığı veya öksürük gibi rahatsızların etkilerini de hafifletir. Öte yandan zengin içeriği sayesinde bal, cilt için de oldukça faydalıdır.

KARANFİLİN ETKİSİ

Zengin antioksidan içeriğine sahip olan karanfil, vücudu zararlı serbest radikallerden korur. Öte yandan karanfil; antiseptik, ağrı kesici ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde vücutta oluşan enfeksiyonlara karşı etkili olabilir. sindirim sistemini rahatlatan karanfil, mide problemlerine karşı koruyucu bir etki oluşturarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

ZENCEFİLİN SAĞLIĞA FAYDASI

İltihap önleyici ve ağrı kesici özelliklere sahip bir bitki olan zencefil, sindirim sistemini düzenler. Öte yandan zencefil mide bulantısı, sindirim problemleri ve soğuk algınlığı gibi durumların tedavisinde de yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, zencefilin bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de vardır.

SÜT, BAL, KARANFİL VE ZENCEFİL KARIŞIMININ SAĞLIĞA YARARLARI

İşte süt, bal, zencefil ve karanfil karışımının faydaları...

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇELİK GİBİ YAPIYOR

Zengin içerikleri sayesinde bal ve zencefil, bağışıklık sistemini güçlendirir, karanfil ise enfeksiyonlarla mücadeleye yardımcı olur.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER

Zencefil ve karanfil tüketmek sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlık, mide şişkinliği gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Süt ise mideyi koruyarak sindirim sistemini düzenler.

AĞRI KESİCİ VE İLTİHAP AZLATICI ETKİ GÖSTERİR

Zencefilin ve karanfilin iltihap karşıtı özellikleri, kas ağrılarını ve eklem ağrılarını hafifletebilir.

ÖKSÜRÜK VE GRİP RAHATSIZLIKLARI

Bitkisel bir karışım olan süt, bal, karanfil ve zencefil birleşimi bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı bünyeyi korur.

BAĞIŞIKLIĞI ÇELİK GİBİ YAPAN DOĞAL TARİF

Malzemeler:

1 su bardağı süt,

1 tatlı kaşığı bal,

2-3 adet karanfil,

1 çay kaşığı taze zencefil rendesi.

Yapılışı:

Cezveye bir bardak süt koyarak kısık ateşte ısıtın.

Sütün kaynamamasına özen göstererek sadece ılıtın.

Süt ısınmaya başlayınca içerisine karanfil ve zencefil ekleyin.

Süt, karanfil ve zencefil karışımı bir müddet karıştırarak demleyin.

Süt karışımınıza son olarak bal ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Son olarak karışımı fincana dökerek içebilirsiniz.

Afiyet olsun.