Sütü ekşitmeyen bir tutamlık çözüm! Tuz katarsanız... Raf ömrü iki katına çıkıyor

Tuz süte katılırsa ne olur? Bu sorunun cevabını birçok kişi merak ediyor. Sütün çabuk bozulması sık rastlanılan bir durumdur. İşte sütün kesilmeden uzun süre kalmasını sağlayan formül...

HATİCE GÖVENÇ

En yaygın kullanılan ve en şifalı besinlerden biri olan süt hem lezzetli hem de sağlığımıza son derece faydalıdır. Kulağa ilginç gelse de süte tuz eklemek, herkesin muzdarip olduğu o soruna karşı koruma sağlar. İşte süte tuz atmanın etkileri

Süt, içerdiği güçlü besin değerleri sayesinde, sağlığımız için en şifalı doğal kaynaklardan biridir. İster tam yağlı ister yarım yağlı olsun süt, bir dizi önemli faydaya sahiptir. A, D, E ve K vitaminleri zengini olan süt, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyumu da bolca içerir.

Bağışıklığı güçlendiren, kemik yapısını koruyan ve sindirime iyi gelen süt sadece sağlığımıza olan faydalarıyla bilinmez.

Süt aynı zamanda, birçok farklı tarifte ya da direkt olarak kullanılan lezzetli bir besindir. Ancak satın aldığımız sütte, bazı sorunlar meydana gelebilir. Bunun için tuz atmanız yeterlidir.

İşte süte tuz atmanın etkileri...

En yaygın kullanılan ve en şifalı besinlerden biri olan süt hem lezzetli hem de sağlığımıza son derece faydalıdır. Kulağa ilginç gelse de süte tuz eklemek, herkesin muzdarip olduğu o soruna karşı koruma sağlar. İşte süte tuz atmanın etkileri

Süte tuz atın

Süt, en çok tüketilen besinlerden biridir. Ancak sütün raf ömrü kısadır ve çabuk bozulabilir. Bunun için en etkili çözüm, tuz yöntemidir. Süte bir tutam tuz eklemek, sütün kesilmeden ve bozulmadan daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Açıldıktan sonra süt, buzdolabında saklandığında genellikle dört ila yedi gün dayanır. Açılmamış tam yağlı süt beş ila yedi gün dayanabilirken, az yağlı ve yağsız süt yedi günden fazla dayanabilir.

Yağsız ve laktozsuz süt daha da uzun süre dayanır ve buzdolabında saklandığında basılı tarihten itibaren yedi ila on gün boyunca iyi kalır.

Uzmanlar, sütün raf ömrünü uzatmak için, tuz tavsiyesinde bulundu. Şişeye bir tutam tuz ekleyip tuzun eşit şekilde dağılması için çalkalamak yardımcı olabilir.

Tuz mineralleri, su moleküllerini çekerek sütün ekşimesini yavaşlatır, bu da su aktivitesini düşürür ve buna bağlı olarak bakteri büyümesini engeller.