Süt; mineral, vitamin, kalsiyum ve iyot içerdiğinden dolayı sağlık açısından yararlı olarak gündeme geliyor. Ayrıca sade bir şekilde tüketilmesinin yanı sıra kahve gibi bazı içeceklere de ilave edilebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından sık sık tüketiliyor.
Öte yandan süt tüketen birçok insan, cezvede kaynatmayı tercih ediliyor. Ancak kimi zaman kazara süt taşması sorunu ortaya çıkıyor. İstenmeyen bu sorunu temizlemek bazen oldukça uğraştırıcı olabiliyor. Bu noktada tercih edilecek bir yöntem ise, taşma derdini adeta ortadan kaldırıyor. Peki, söz konusu yöntem nedir?
Cezvede süt kaynatırken uygulanacak sıvı yağ yöntemi, taşma problemini adeta ortadan kaldırabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntem pratik bir şekilde uygulanıyor. İşte sıvı yağ yönteminin uygulanışı;
Tercih edilen cezveye süt koyulur.
Sonra cezvenin üst kenar kısımlarına güzelce sıvı yağ sürülür.
Sürülen sıvı yağ, taşma sorununu adeta ortadan kaldırabilir.