Sütlü tatlılara ve pastalara koyulan baharatın kimse farkında değil! Akciğerlerin nefes kaynağı seçildi

Sütlü tatlılara ve pastalara sık sık kullanılan vanilya bir baharat çeşididir. Tatlı bir tadı olan vanilyanın akciğerlerin yaşam kaynağı olması ise herkesi şaşırttı. Akciğerlerin nefesini açan vanilya baharatı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki vanilyanın faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sütlü tatlılar ve pastalara koyulan ve hemen hemen herkesin yanlış olarak bildiği vanilya bir baharat çeşididir. Kokulu ve tatlı olan vanilya baharatı ise akciğerlerin şifa kaynağıdır. Akciğerlerin rahat nefes almasını sağlayan vanilya hakkında merak edilenleri sizler için değerlendirdik.

Vanilya orkidelerin kurutulmuş ve toz haline getirilmiş formudur. Genellikle, sütlü tatlılara eklenir. Doğal şekeri vardır. Akciğerlerdeki odacıkların kapaklarını enfeksiyondan arındırır.

VANİLYANIN FAYDALARI NELERDİR?

Vanilya orkide yapraklarının fermente edilmesiyle elde edilir. Bu yüzden faydalı bakteriler ve asidikler içerir. Faydası bu özellikle için oldukça fazladır. Tatlandırıcı olarak kullanılan vanilya, vücuttaki zararlı ve deforme olmuş hücreleri hızla yeniler.

Mide asidini yatıştıran vanilya özellikle sindirim sorunlarının önüne geçer. Ciddi bir uyarıcıdır. Vücudun sinir sistemini yeniler.

Vanilya özellikle akciğerlerin nefes kaynağı olarak görülür. Akciğerlerdeki kapakcıkları yeniler. Virüs kapmasını engelleyerek mukoz dengesi sağlar.

Sinir sistemini yatıştırarak ruhsal hastalıkların yaşanmasını engeller.

Güçlü bir antibakteriyel olduğundan astım ve bronşit sıkıntısı çekenlere tavsiye edilir.

Kilo vermek isteyenler için tam bir iştah tutucu besindir

Hiç bir zararı olmayan vanilya baharatı sadece dozunda tüketilmesi tavsiye edilir.

İbn-i Sina'dan asırlık sarımsak uyarısı! Yıllardır yanlış tüketiyormuşuz