Kadayıflı muhallebi tarifi merak ediliyor. Kadayıflı muhallebiyi krem şantiyle yapanlar da var sıvı kremayla yapanlar da var. Fakat biz krem şantiliyi seçtik. Hem rengi daha beyaz oluyor hem de kıvamı daha sakız gibi oluyor. İftara en kolay sütlü tatlılardan biri olan kadayıflı muhallebinin malzemeleri genelde her mutfakta olan malzemeler. En temel malzeme elbette süt. İşte adım adım kadayıflı muhallebi tarifi ve malzemeleri...
KADAYIFLI MUHALLEBİ
Yemekten sonra hafif bir tatlı arıyorsanız kadayıflı muhallebi tam size göre. Kadayıflı muhallebinin malzemeleri de hemen hemen her mutfakta bulunuyor. İşte akşam çayınızın yanına yakışacak kadayıflı muhallebinin yapılışı...
KADAYIFLI MUHALLEBİ MALZEMELER
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket krem şanti
SÜSLEME İÇİN
4 su bardağı kavrulmuş tel kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ
Öncelikle evde kadayıf varsa kendinizde kadayıfı kavurabilirsiniz. Fakat hazır hali de marketlerde satılıyor.
Vanilya ve krem şanti haricindeki tüm muhallebi malzemelerini tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Altını kapattıktan sonra krem şanti ve vanilyayı da ekleyin karıştırın.
Borcamın altına kadayıfı yerleştirin. Ardından üstüne muhallebiyi dökün ve üzerini tekrar kadayıfla kapatın. Fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.