Süt yoksa suyla yapın: Kıvamı ağızda eriyen irmik helvası tarifi

İrmik helvası damakta eriyor. Çayın yanına tüketilebilen irmik helvası çayın yanına çok yakışıyor. Peki adım adım irmik helvası nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Geleneksel bir tatlımız olan irmik helvası dondurma ile servis edilebilir. Ağır ağır ve bolca kavrulan irmik helvası tatlı isteğinizi de kesiyor.

Çay saatlerinin ve özel günlerin vazgeçilmez tatlısı:

İrmik Helvası

Hem pratik hem nefis ��

�� İrmik Helvası Tarifi

(4–6 kişilik)

�� Malzemeler:

Helva için:

2 su bardağı irmik

3 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

½ su bardağı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)

Şerbet için:

2 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

�� Yapılışı:

1️⃣ Şerbeti Hazırla

Su, süt ve şekeri bir tencereye al.

Şeker eriyene kadar ısıt ama kaynatma.

Sıcak halde kenarda beklet.

2️⃣ İrmiği Kavur

Tereyağı ve sıvı yağı tavada erit.

İstersen dolmalık fıstığı ekle ve hafif pembeleştir.

Ardından irmiği ekle ve koyu altın rengi olana kadar sürekli karıştırarak kavur (10–15 dk).

3️⃣ Şerbetle Buluştur

Ocağı kıs, sıcak şerbeti yavaşça helvanın üzerine dök.

(Dikkat: Çok buhar çıkar, elini yakma!)

Şerbeti iyice çektirene kadar karıştır.

4️⃣ Demlendir

Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendir.

Kaşıkla şekil vererek servis et.

��️ Servis Önerileri:

Üzerine tarçın ya da dondurma ekleyebilirsin ��

Fıstık serpip küçük kaselerde şık sunum yapabilirsin

�� Püf Noktaları:

Şerbet sıcak → İrmik sıcak ✅

(Tane tane, mükemmel kıvam için şart!)

Kavurma süresini kısa tutma; renk ve aroma tam oturmalı

İsteyen süt yerine tamamen suyla da yapabilir

Afiyet olsun! ��