Süt ve kremanın muhteşem buluşması: Panna cotta! Panna cotta nedir? Panna cotta tarifi ve malzemeleri

Panna cotta tarifi araştırılıyor. Ana malzemesi süt ve krema olan bu tatlı, dünya mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Pandispanyanızı panna cotta ile süsleyebilir veya tatlı olarak da sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. İşte panna cotta tarifi ve malzemeleri....

Panna cotta nedir? Panna cotta tatlısı nasıl yapılır? gibi soruların cevabı mutfağı sevenler tarafından araştırılıyor. Zaman zaman dünya mutfağından tatlıların denendiği MasterChef'te yarışmacılardan Furkan Yalçın'ın yaptığı panna cottalı tatlının ardından panna cotta tarifi merak edilmeye başlandı. Peki, panna cotta nasıl yapılır? İşte menünüzde popüler hâle gelecek panna cotta tarifi ve malzemeleri...

PANNA COTTA TARİFİ MALZEMELERİ

250 ml süt

600 gram krema

1 çorba kaşığı toz jelatin

2 çorba kaşığı su

250 gram yoğurt

6 çorba kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

Üzerine:

Çilekli sos veya çikolatalı sos(isteğe göre değişebilir)

PANNA COTTA YAPILIŞI

Panna cotta tarifi sanıldığı kadar zor değil. Öncelikle süt ve kremayı bir tencereye alıp, kaynatın. Toz jelatini su ile açın ve kaynayan kremaya ekleyip, tencereyi ocaktan alın.

Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Üzerine yoğurt, toz şeker ve vanilya ekleyip, çırpın. Kalıplarınıza paylaştırıp, buzdolabında en az 2-3 saat donması için bekletin.

Ardından kalıplardan servis tabağına çıkarıp, üzerine çikolata sos gezdirin. Dileyenler sadece meyve ile süsleyebilir.

PANNA COTTA NEDİR?

Panna cotta dünya mutfağında ana malzemesi süt ve krema olan jel kıvamında muhallebi görünümlü bir tatlıdır.