Süt taşmasını önleyen basit yöntem! Çözümü ancak bu kadar kolay olabilirdi

Süt taşması problemi ile birçok insan karşılaşmıştır. Ayrıca bu problemin gerçekleşmesi, ocağın kötü derecede kirlenmesine sebep olabilir. Ancak bu konuda tercih edilebilecek bir yöntem, süt taşmasını önlemek için, ''çözümü ancak bu kadar kolay olabilirdi'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Süt taşması problemi ile pek çok insan karşılaşmıştır. Çünkü birçok insan sütü kullanmadan önce kaynatmayı tercih ediyor. Ancak bir anlık dalgınlık, süt taşmasına sebep olabilir. Bu nedenle kimi zaman süt taşmasını önleyen yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilebilecek bir yöntem, süt taşmasının çözümü için ancak bu kadar kolay olabilirdi bile dedirtebiliyor.

SÜT TAŞMASINI ÖNLEYEBİLEN BASİT YÖNTEM

Süt taşması problemi ile karşılayan pek çok insan, uğraştırıcı bir ocak temizliği ile karşı karşıya kalabilir. Ayrıca ekstra iş çıkartan süt taşması sorunu, can sıkıcı bir hale de dönüşebilir. Ancak bir yöntem ile süt taşması problemini önlemek mümkün olabiliyor. Nitekim söz konusu yöntem aşağıda yer alıyor.

Sıvı Yağ: Sütün kaynatılacağı kabın kenarlarına biraz sıvı yağ sürülür. Bu sayede yağlı yüzeyin sütün taşmasını önlenebileceği söyleniyor.

Diğer Yöntem: Sütün kaynatıldığı kabın üzerine tahta kaşık koyulması öneriliyor. Bu sayede sütün kaynadıktan sonra bile taşmasının önlenebileceği söyleniyor.