Süt taşması, bir anlık dalgınlık sonucunda ortaya çıkabilir. Bu nedenle söz konusu problemin oluşmaması için pek çok insan kaynayan sütün başında bekler. Çünkü süt taşması oluştuğunda, uğraştırıcı bir temizlik işlemini beraberinde getirir.
Salça küflenmesi ise kısa sürede oluşabiliyor. Ayrıca bu durum gerçekleştiğinde, söz konusu besinin kullanılamayacağı anlamına gelir. Bu nedenle pek çok insan, salça küflenmesini önleyebilen yöntemleri araştırılıyor.
Öte yandan süt taşması ve kalça küflenmesi sorununu adeta sona erdiren birer yöntem bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntemler, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.
Süt taşması ve salça küflenmesini adeta sona erdirebilen birer yöntem bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemler aşağıda yer alıyor.
Süt taşmasını önleyebilmek için öncelikle istenilen cezveye süt dökülür. Ardından süt dolu cezvenin kenar kısımlarına sıvı yağ sürülür. Bu işlemin sonucunda, cezvedeki yağlı yüzey taşan sütün geçmesini önleyebilir. Böylece süt taşması sorunu pratik bir şekilde önlenebilir.
Salça küflenmesini önleyebilmek için öncelikle satın alınan besin cam bir kavanoza aktarılır. Ardından kenar ve yüzey kısımlarındaki pürüzler temizlenir. Devamında salça küflenmesini engelleyebilmek için tüm yüzeyi kaplayacak şekilde zeytinyağı ilave edilir. Bu işlemin sonucunda, salça küflenmesinin yavaşladığı gözlemlenebilir.