Süt böreği tarifi! MasterChef izleyenleri merak sardı! Nefis tereyağı ve süt kokusuyla…

MasterChef'i izleyenler süt böreği tarifini araştırmaya başladı. Süt böreği tarifi yöreden yöreye değişebiliyor. Fakat genelde börek piştikten sonra sütlü şerbet dökülüyor. Burada önemli olan süt böreği hamurunun kıvamı. İşte MasterChef süt böreğinin yapılışı…

Süt böreği tarifini hiç denediniz mi? MasterChef'te bugün yarışmacıların menüsünü börekler oluşturuyor. Süt böreği de en çok merak edilen lezzetlerden biri. Ekran başında MasterChef izleyenler "Süt böreği nasıl yapılır?" diye araştırmaya başladı.

Süt böreği diğer börek tariflerinden farklı olarak süt şerbetiyle servis ediliyor. İşte adım adım baş döndüren lezzete götüren rehber tarifimiz.

SÜT BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için malzemeler

Yarım çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı su

1 paket kabartma tozu

Çok az tuz

Yeteri kadar un

Süt şerbeti için malzemeler

2 su bardağı şeker

4 su bardağı süt

Arasına ve üzerine

2 su bardağı iri kıyılmış fındık

5-6 yemek kaşığı tereyağı

Açmak için

1 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

SÜT BÖREĞİ TARİFİ

Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini temiz bir bez ile örterek 20 dakika dinlendirin.

Bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açın. Açılan bezelerin üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüp 3 tanesini üst üste koyun.

Üçlü halde açarak yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine fındık serpin ve hafif tereyağı gezdirin. Aynı şekilde diğer hamur katlarını da hazırlayın.

Bıçak yardımıyla eşit büyüklükte karelere kesin.

Üzerine bol tereyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın.

Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Börek fırından çıktıktan sonra böreğin üzerine dökün. Ilındıktan sonra Süt böreği servise hazır. Afiyet olsun...