Susatmayan vişne şerbeti tarifi! Tarçın, zencefil ve karanfil malzemeler arasında...

Ramazan Ayı şerbetleri çok meşhur. Vişne şerbetini iftarda içen ertesi güne kadar susamıyor. Peki lezzetli vişne şerbeti nasıl yapılır?

Vişme şerbeti içerisinde çok sağlıklı malzemeler var. Tarçın, karanfil, zencefil... Peki vişne şerbeti nasıl yapılır?

Vişne Şerbeti Malzemeleri

2 litre su

1 su bardağı toz şeker

7 – 8 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

1 parça taze zencefil

500 gram vişne

1 – 2 adet limonun suyu

YAPILIŞI

Tencerenizin içerisine su, toz şeker, tarçın, karanfil ve zencefili ekleyip ocağa alın.

Toz şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Suyunuz kaynayınca içerisine vişnelerinizi ekleyip kaynatmaya devam edin.

Şerbetinizin üzerinde köpükler oluşursa köpükleri alabilirsiniz.

Vişneleriniz yumuşayınca ocağın altını kapatın ve limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın.

Şerbetiniz oda sıcaklığına gelince bir süzgeç yardımıyla süzün ve bir sürahiye aktarıp buzdolabında soğutun.

Soğuk servis edin.