Susatmayan tuzlu pankek tarifi! 5 dakikada hazır, tansiyon yükseltmiyor

Tuzlu pankeki sahur için hazırlayabilirsiniz. Bu pankek sadece 5 dakikada sofrada oluyor. Tuzlu pankek hazırlanırken tüm malzemeler iyice çırpılmalı. İşte detaylar...

Tuzlu pankek mutlaka arkalı önlü pişirilmeli. Tuzlu pankek sahura veya kahvaltıya hazırlanabilir. İşte detaylar...

TUZLU PANKEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için;

Sıvı yağ

TUZLU PANKEK TARİFİ YAPILIŞI

Uygun bir karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvı yağı alarak güzelce çırpalım.

Ardından üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu ilave ederek tekrar karıştıralım.

Koyu kıvamlı bir hamur elde edeceğiz, bu yüzden gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.

Pankeklerimizi pişirmek için tavamızı ocağa alalım ve fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürelim.

Tava kızınca hamurumuzdan 1'er kaşık alalım ve tavaya dökerek kendi kendine yayılmasını sağlayarak orta ateşte pişmeye bırakalım.

Üzerleri göz göz olan pankeklerimizi spatula yardımı ile çevirelim ve diğer taraflarının da pişmesini sağlayalım.

Pişen pankeklerimizi tavadan alalım ve tekrar hamurdan 1'er kaşık koyalım. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.

Tüm hamurumuz bittikten sonra tuzlu pankeklerimiz servise hazır.

Afiyet olsun!