Malzemeler:
● 2 tavuk göğsü
● Bulamak için bir su bardağı un
● 2 çay kaşığı susam
● 1 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı sarımsak tozu
● 1 su bardağı galeta unu
● İsteğe göre baharatlar, Sıvıyağ
Yapılışı:
● Öncelikle tavukları ince uzun dilimleyin.
● Una tuz, sarımsak tozu ve isteğe göre baharatlar ekleyin.
● Galeta ununa kırmızıbiber, 2 çay kaşığı kadar susam ekleyin ve karıştırın.
● Yumurtayı çırpın ve içerisine 1 yemek kaşığı kadar su da ekleyebilirsiniz.
● Yapışmaz bir tavayı yağlayın.
● Tavuk dilimlerini önce beyaz una batırın, ardından yumurtanın içine bulayın ve en son galeta ununa batırın.
● Son olarak tavukları tavaya yerleştirin.
● Pişmesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
● Kesme durumuna göre 15-20 dakikada pişiyor.