Zeka testi: Zebraların içindeki piyano nerede? 10 saniyede bulabilir misiniz?

Zeka testleri insanın beynini hayrete düşürüyor. Zeka testinde yer alan görselde zebraların arasındaki piyanoyu bulmanızı istiyoruz. Kolay gelebilir ama sadece 10 saniyeniz var. Birçok insanın başarısız olduğu bu optik illüzyon testi süper zeka olanları bile zorluyor. İşte 10 saniyelik zeka testi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Optik illüzyon testlerinde, illüstrasyonlarda fark edilmesi gereken şeyleri görmek yüksek zeka ve dikkat gerektirir. Çünkü karmaşık yapıda olan bu görsellerde istenileni belirli bir sürede bulmak oldukça zor. Sadece süper zekaya sahip insanlar sorulan detayı anında görebiliyor.

Eğlenceli görsel zeka testlerinde özellikle siyah beyaz illüstrasyonlar bir tık daha zorlayıcı olabiliyor. Bulmacalar, pandalar, futbol topları, piyanolar, zebralar ve daha fazlası, ancak bunlardan bazılarını bir araya getirdiğinizde işler biraz daha az eğlenceli ve biraz daha zorlu hale gelir. Ancak sonuca ulaşıldığında o kişiden keyiflisini bulamazsınız. İngiliz seyahat sitesindeki bir ekip, insanların ne kadar dikkatli olduğunu görmeye karar verdi ve düzinelerce zebranın yer aldığı bir illüstrasyon hazırladı ve içine bir piyano klavyesi sakladı. Sizce bu piyano nerede?

Dedektif olmak için hazır mısınız?

REKOR 58 SANİYE

Zekayı ve dikkati zorlayan bu illüstrasyonda zebralar arasındaki piyanoyu 10 saniyede bulmanız isteniyor. Birçok kişi piyanoyu tespit edemedi, ancak tespit edenlerin piyanoyu bulması ortalama 58 saniye sürdü. Kısacası bu testte birçok kişi başarısız oldu. Kronometrenizi çıkarın ve gözlerinizin ne kadar keskin olup olmadığını öğrenin.

Takılırsanız klavyenin tam olarak nerede olduğunu görmek için kaydırmaya devam edin.