Süper etkili yiyecek! Hem hafıza hem diyet meyvesi...

Acai meyvesi son dönemlerin ünlü yiyeceklerinden biri. Hatta dünyada süper meyve olarak biliniyor. Ana vatanı Güney Amerika olan acai üzümü yağ ve şeker oranı düşük olduğundan sporcular ya da diyet yapanlar için vazgeçilmez yiyecek diyebiliriz. İşte hafızayı güçlendiren acai üzümünün faydaları…

Acai üzümü dünyanın popüler yiyecekleri arasında yer alıyor. Çünkü hem faydaları saymakla bitmiyor hem de kilo aldırmıyor. Süper meyve olarak bilinen bu meyve hem hafıza güçlendirici hem diyet meyvesi. Bu süper meyve genellikle yemeklerle birlikte tüketiliyor.

Güney Amerika'nın yağmur ormanlarında yetişen acai üzümü koyu mor ve çekirdekli bir meyve. Tadı böğürtlen ve şekersiz çikolata arasında tarif edilir.

ACAİ ÜZÜMÜNÜN FAYDALARI

Acai üzümü yağ oranı yüksek ve şeker oranı düşüktür. Bu yüzden kilo aldırmaz ve kilo vermeye yardımcıdır. 70 kaloridir.

Acai üzümü , yaban mersini , kızılcık gibi antioksidan bakımından zengin diğer meyvelere göre daha yüksek oranda antioksidan sağlar.

Kolesterolü düşürür

Kalp hastalığı ve diyabete karşı korur

Kanser önleyici etkiye sahiptir

Acai üzümü İçerisindeki birçok bitki bileşiği yaşa bağlı beyin hasarını önleyebilir. Birçok çalışma, laboratuvar farelerinde böyle bir koruyucu etki göstermiştir. Bir çalışmada, açai meyvesi yaşlanan farelerde hafızayı geliştirmeye yardımcı oldu.

Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler

Bilişsel işlevleri geliştirir

Hücresel sağlığı iyileştirir

Enerjiyi artırır

Cildi nemlendirir

Saçı güçlendirir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık sırrı! Bu dörtlü karışımı önerdi: "Yer yatarım, şifa..."

Diyet olmadan bel ve basenleriniz eriyecek! Sadece o saate dikkat edin