Kahvaltıda ilaç gibi ikili! Tahin ve pekmezin 10 faydası

Tahin ve pekmez ikilisi sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi. Lezzetiyle kahvaltı sofralarını süsleyen tahin ve pekmezin bilinmeyen birçok faydası var. İşte süper ikilinin 10 faydası...

Kahvaltı sofrasında sağlıklı ürünlerle vücut direncini artırabilirsiniz. En faydalı olanların başında tahin ve pekmez ikilisi geliyor. Bazen ayrı ayrı tüketilen bazen de aynı tabakta buluşan bu lezzetli ikilinin bilinmeyen birçok faydası var.

Nenelerimizin hastalıklarda doğal yöntem olarak gördüğü sağlık reçetesi olarak kullanılan pekmez hala günümüzde de evlerden eksik olmuyor. Şifa dağıtıcısı olarak bilinen bu ikili her yaştan kişinin vazgeçilmez damak lezzeti. İşte çok tüketilen tahin ve pekmezin sağlığa 10 önemli faydası...

PROTEİN İHTİYACINI KARŞILAR

Tahin ve pekmez içerisinde önemli yağlar bulundurur. Bu yağlar vücuda enerji ve protein katkısı sağlar. Günlük bir kaşık tahin pekmez tüketmek 1.52 gram proteini vücuda katmak demektir.

BAĞIRSAKLARI TEMİZLER

Sabahları tahin ve pekmez tüketmenin en önemli etkenlerinden biriside temiz bağırsak ve mideyle güne başlamaktır. Kahvaltıda tahin pekmez tüketmek gelecekteki bağırsak hastalıklarını önler.

ÖNEMLİ VİTAMİNLER İÇERİR

Tahin pekmez, B, C ve E vitaminlerini barındırır. Yüksek miktarda bulundurduğu bu vitaminler kişiye enerji verir.

SOLUNUM GÜÇLÜĞÜNÜ GİDERİR

Tahin ve pekmez solunum hastalıklarına da birebir faydalıdır. Bronşit astım gibi hastalığı olan kişilerin tüketmesi nefes almalarını rahatlatır.

TOKLUK HİSSİ VERİR

Yemek saatine daha çok varsa bir kaşık tahin ve pekmez tüketmek açlık hissinizi bastırarak tok hissiyatı verir.

KANSIZLIĞA DOĞAL SAĞLIKLI ÇÖZÜM

Tahin ve pekmez kansızlık hastalığına doğal çözümdür. Bu süper ikili demir takviyesi yaparak kan değerini ideal rakama getirecektir.

CİNSEL İSTEĞİ ARTIRIR

Tahin pekmez kadın ve erkeklere enerji vererek cinsel isteği de artırır. Üreme sağlığını korur.

ZİHİNSEL GELİŞİMİ DESTEKLER

Tahin omega 3 ve 6 içerisinde barındırır. Bu vitaminler beyin sağlığını da korur. Çocuklarda tüketiminin anne ve babalar tarafından teşvik edilmesinin bir diğer sebebi de dikkat dağınıklığını giderilmesini sağlayan bir besin olmasıdır.

GÜÇLÜ KAS VE KEMİK YAPISI

Bitkisel kaynaklar arasında yer alan tahin pekmez, kalsiyum deposudur. Büyüme çağındaki çocuklara tahin pekmez tükettirilmesi, daha güçlü kemik ve kas yapısına sahip olmaları içindir.

VÜCUT SICAKLIĞINI KORUR

Tahin pekmez karışımı kan akışını hızlandırması sebebiyle vücudu sıcak tutma özelliği bulunur. Kış aylarında tahin pekmez tüketen kişilerin daha az üşüdüğü bilinmektedir.