Süper içecek! Kan basıncını dengeliyor, bağışıklığı güçlendiriyor... İçenler doktor yüzü görmüyor

Hem kovid-19 hem de mevsimsel gribin yoğun olarak görüldüğü kış aylarında vitamin almak ve sağlıklı içecekler tüketmek salgından korunmada büyük fayda sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve her derde deva olan portakal çayı içerisine tarçın da atıldığı takdirde adeta her derde deva oluyor. Ayrıca böbrek taşı oluşumunu da engelleyen portakal çayı, kabızlık ve ishale de iyi geliyor.

Mynet

Özellikle son dönemde artan salgın hastalıklar bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Mevsimsel grip ve kovid-19'un yoğun olarak yaşandığı kış aylarında portakal çayı tüketmek büyük fayda sağlıyor. İçeriğinde C ve D vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, organik asitler ve lif barındıran portakal ya da portakal çayına tarçın eklemek, bu faydaları iki katına çıkarıyor.

Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı ilaçlar dışında doğal yöntemlerle de kendinizi koruyabilirsiniz. Özellikle faydaları saymakla bitmeyen portakal çayının içine atılan tarçın ise her derde deva oluyor.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Hastalıksız bir kış mevsimi geçirmek neredeyse imkansız. Eskiden soğuk algınlığı ve griple mücade edilirken artık bünyelerimizi Covid-19 ve varyantlarına karşı da koruma altına almamız gerekiyor. Her gün D ve C vitamini alarak bağışıklığı güçlendirebileceğimiz gibi doğal yöntemlerle de bağışıklığımızı kuvvetlendirebiliriz.

Bağışıklık sistemini güçlendiren portakal sayesinde hastalıklarla ve günümüzde tüm dünyaya saran virüslerle kolay baş edebilirsiniz. Ayrıca portakal kan basıncını dengelemeye yardımcı olurken, kansızlık tedavisinde de kullanılıyor.

Kalp sağlığı için ideal olarak portakal ve portakal suyu verdiği mineral ve vitaminler sayesinde de vücudu dinç ve sıcak tutmaya yardımcı oluyor. Cilt için faydaları saymakla bitmeyen portal ve portakal çayını düzenli olarak, dozunda tüketmek doktorlardan uzaklaşmanıza olanak sağlıyor.

İçeriğinde C ve D vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, organik asitler ve lif barındıran portakal ya da portakal çayına tarçın eklemek, bu faydaları iki katına çıkarıyor.

PORTAKAL ÇAYINA TARÇIN ATMANIN FAYDALARI

Hazırlanan portakal çayına bir çubuk tarçın koyup, her gün düzenli tükettiğinizde vücutta toksin ve virüs birikiminin önüne geçmiş olursunuz. Bunun yanı sıra antimikrobiyal etkisi olan tarçın, ağız içindeki yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Mide asidini dengeleyerek, yemek borusuna çıkmayı önler.

Ayrıca böbrek taşı oluşumunu engelleyen portakal çayı, kabızlık ve ishale iyi geliyor. Bunun yanında aç karnına portakal suyu tüketirseniz, bağırsak mikroplarından kurtulabilirsiniz.

PORTAKALIN KALORİSİ

1 dilim portakal tüketildiğinde 14 kalori

Küçük boy portakal kalori bilgisi: 47 kcal

Büyük boy portakal 141 kalori alınabilir.