Süper çözüm saniyeler içerisinde etkili oluyor! Halıdaki çay lekesi...

Halılar en sık kirlenen ev eşyalarından biridir. Halıya dökülen çay ve kahvenin leke tutmaması için anında temizlik yapılmalıdır. İşte en kolay temizlik sırrı...

Halılarımız hem estetik hem de sağlık açısından önemli ev eşyalarıdır. Ancak çay ve kahve lekeleri gibi inatçı lekelerle baş etmek zor olabilir. Doğal yöntemlerle halınızdan bu lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz. İşte çay ve kahve lekelerini kısa sürede temizlemenin püf noktaları!

HALIDAKİ ÇAY LEKESİ NASIL GEÇER?

Evlerimizin vazgeçilmez eşyalarından olan halılar, hem estetik hem de sağlık açısından önemli bir role sahiptir. Halılar, evin dekorasyonunu tamamlarken, aynı zamanda toz ve kir birikimini de engelleyerek sağlık açısından koruma sağlar. Ancak, ne kadar dikkat edilirse edilsin, zaman zaman halılar çay, kahve gibi inatçı lekelere maruz kalabilir. Bu lekeler, özellikle hızlı bir şekilde müdahale edilmezse kalıcı olabilir.

Çay ve kahve lekeleriyle mücadele etmek zor görünebilir, ancak birkaç doğal yöntemle bu lekeleri halınızdan tamamen çıkarabilirsiniz. Leke oluşur oluşmaz hızlı bir şekilde müdahale etmek önemlidir. Öncelikle, lekeyi temiz bir bezle hafifçe tampon yaparak emdirin, ovalamaktan kaçının. Ardından, bir miktar karbonatı lekeli bölgeye serpiştirip suyla hafifçe ıslatın. Bir süre beklettikten sonra leke yavaş yavaş kaybolacaktır.

Ayrıca beyaz sirke ve bulaşık deterjanı karışımı da halıdan çay ve kahve lekelerini çıkarmada etkili bir yöntemdir. Eşit miktarda beyaz sirke ve suyu karıştırıp lekeye uygulayın, ardından hafifçe fırçalayın. Bu yöntemlerle halınızdaki inatçı lekelerden eser kalmayacak.