Supangle tarifi, malzemeleri ve yapılışı merak ediliyor. Supangle, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada en popüler tatlı çeşitlerinden biri olarak kabul edilir. MasterChef'te gündeme gelmesiyle birlikte internet aramalarında araştırılan "Supangle tarifi, nasıl yapılır? Supangle malzemeleri neler, püf noktası nedir?" soruların yanıtları haberimizde.
Supangle tarifi, adı Fransızca'dan gelmesine karşın Türk mutfağına özgüdür. Supangle, sütlü tatlılar arasında yer alır ve çikolata tadı ile birlikte nefis bir tatlıya dönüşür. Supangle ya da sup, şeker, nişasta, süt, tereyağı ve kakao ile hazırlanan, yarı katı, yarı sıvı bir kıvama sahip bir çikolatalı puding, yani tatlı çeşididir.
1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
½ su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu(üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı(üzeri için)
SUPANGLENİN PÜF NOKTALARI
Tencereye koyduğunuz malzemelerin iyice çırpılmış olmasına özen gösterin.
Malzemeleri tencereye koyduktan sonra güzel bir şekilde karıştırmalı ve pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz.
Margarini supanglenin içerisine ocaktan aldıktan sonra eklemelisiniz. Supanglenizin sıcaklı margarini eritmek için yeterli olacaktır.
Supanglenizi Hindistan cevizi, damla çikolata gibi malzemelerle süsleyebileceğiniz gibi meyve dilimleri ile de süsleyebilirsiniz.
Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.