Sünger gibi yumuşak krep tarifi! Kahvaltılık nefis krep, karışana kadar çırpın

Krep yumuşacık ve doyurucu. Enfes krebi kahvaltılıklarla beraber tüketebilirsiniz. Peki adım adım krep tarifi...

HABER MERKEZİ

Krep için malzemeler taze olmalıdır. Tüm malzemeleri çırpıcı yardımıyla çırpabilirsiniz. İşte adım adım krep tarifi...

İşte kolay ve lezzetli bir krep tarifi:

Krep Tarifi (Temel)

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı, tavaya da ekleyebilirsiniz)

İsteğe Bağlı:

Tatlı krep için 1 tatlı kaşığı şeker

Vanilin veya tarçın (aroma için)

Yapılışı:

Bir çırpma kabında yumurtaları kırın ve iyice çırpın.

Üzerine sütü ekleyin ve tekrar karıştırın.

Unu eleyerek karışıma ilave edin. Pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.

Son olarak tuzu ve isterseniz yağı ekleyin.

Karışımı 5-10 dakika dinlendirin (daha pürüzsüz krep için).

Yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın ve orta ateşte ısıtın.

Tavaya bir kepçe kadar krep harcı dökün ve tavayı çevirerek ince şekilde yayın.

Krepin altı kızarınca spatulayla çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.

Servis Önerileri:

Tatlı krep: Bal, reçel, çikolata sosu, meyve dilimleri, krem şanti

Tuzlu krep: Peynir, zeytin, yeşillik, jambon, kaşar, sotelenmiş mantar