Sünger gibi yumuşak kıvamlı! Şeftali kekinin püf noktası yumurta ve şekeri iyice çırpmak

Kek tarifleri arasında yer alan şeftali keki çok seviliyor. İkindi çayıyla harika bir kombinasyon yaratan şeftali keki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Şeftali keki kokusu ve dokusuyla çok lezzetli. Peki şeftali keki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

ŞEFTALİ KEKİ TARİFİ

Şeftali keki malzemeler

3 yumurta

2.5 su bardağı un

Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

Yarım su bardağı süt

4 şeftali

1.5 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

ŞEFTALİ KEKİ YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri derin bir karıştırma kabında köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı da bu karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin.

Kullanacağınız unu, kabartma tozu ile harmanlayın ve yumurtalara ekleyerek karıştırın.

Şeftalilerden 3 tanesinin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve hamura ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.

Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan şeftaliyi ince ince dilimleyin ve hamurun üzerine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

Soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyin.