Sünger gibi yumuşacık pankek tarifi

Pankek özellikle kahvaltılarda çok seviliyor. Pankek yaparken püf nokta malzemelerin genişçe bir kabın içinde iyice çırpılması. Peki sünger gibi yumuşacık pankek nasıl yapılır? İşte kahvaltılık pankek tarifi...

Pankek yumuşacık yapısıyla dilerseniz üzerine bal, reçel, çikolata sürebileceğiniz bir besin. Peki sünger gibi yumuşacık pankek nasıl yapılır? İşte kahvaltılık pankek tarifi...

PANKEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker(silme)

1 su bardağı süt

1, 5 -2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk önce yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Süt, un, kabartma tozu, vanilin, sıvı yağ ilave edin ve çırpmaya devam edin.

Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur elde edin.

Orta ateşte ısıttığınız krep tavası, teflon yada yapışmaz tavaya bir büyük kaşık hamur dökün ve yuvarlak oluşturun.

Ocağı kısık ayara getirerek iki tarafını da kontrol ederek pişirin.

Afiyet olsun.